Баба надхитри телефонни измамници

Юнашка баба заложи капан на ало-измамници, успя да ги надхитри по телефона и накрая им пробута плик, пълен с нарязани вестници, вместо исканите 6000 лева.

Белезниците щракнали върху ръцете на 48-годишния измамник Н. К. когато получавал плика с "тлъстата пачка". Театърът се разиграл в сряда в Нова Загора.

75-годишната старица получила обаждане на домашния си телефон по познатата схема "трябват ми пари, за да капарирам бяла техника".

В мъжкия глас баба Дочка отначало „разпознала“ свой приятел от ученическите години. Първата реакция на жената била: "Как, бе!? Такива пари нямам, но за теб ще намеря от приятелки и ще ти ги дам.“

Дочка хем се трогнала, хем се усъмнила. Въпреки влошеното си здраве, отишла до магазин за техника, за да разбере на място каква е тази техника. Там окончателно й станало ясно, че е жертва на телефонни измамници. Умната баба веднага се обадила в полицията.

Заедно с криминалистите се прибрала у дома да чака второто обаждане. Старицата казала на измамника, че уж е събрала 1500 лв., но той я изненадал и я накарал да му опише банкнотите по номинал и сериен номер.

75-годишната жена не загубила самообладание и половин час диктувала измислени номера, често кашляла и викала: "Болна съм, чедо, и очилата ми ги няма". Така успяла да го забаламоса.

ПОЛИЦАИ ИСКАТ НАГРАДА ЗА ДОЧКА

Ако има начин, бихме завели тази жена във всички пенсионерски клубове, за да видят връстниците й, че така трябва да постъпват", коментираха полицаите от Нова Загора.

Баба Дочка ще бъде предложена на вътрешния министър Румяна Бъчварова за награда „Гражданска доблест“. Криминалистите не могат да нахвалят бабата, която се държала изключително убедително, артистично и смело с измамниците.

В момента обаче възрастната жена е в болница с много високо кръвно заради вълненията, които е преживяла. Близките й са много притеснени дали престъпниците няма да си отмъстят на Дочка.

Тя живее сама и почти няма съседи. Роднините вярват, че полицията и съдът ще защитят и пазят жената. Арестуваният измамник има криминални регистрации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони