Гимназисти от Пловдив събраха над 2000 лв. за съученик, който не успя да се пребори с рака

Децата искат да пренасочат събраната сума към друга добра кауза и събират идеи

Двеста и петдесет ученици от Езикова гимназия “Иван Вазов” - Пловдив търсят за какво да дарят парите, събирани за подпомагане на лечението на техен съученик. В сряда те имаха предварително планиран Празник на испанкия език, на който искаха да увеличат вече събраните 2000 лева с различни благотворителни инцииативи.

Идеята за Благотворителния празник на испаноговорящите хрумнала на преподавателя Джовани Медина. “Решихме, че това е добър начин да запомним ежегодния празника, за това тази година той е под мотото “Да се забавляваме и да помогнем”, сподели десетокласничката Теодора Дерменджиева.

Изработили 2500 билета за томбола с цена 1 лева и са връчили на всеки ученик по 10 билета, които той трябва да продаде на приятели и близки. Наградата в томболата е велосипед, а късметлията ще бъде избран със жребий. Децата сами ошили танцувалните костюми и създали хореография за танците, приготвили за гостите на празника испански сладкиши и представиха откъс от “Дон Кихот” и традиционни песни.

Докато течеше организацията, в понеделник, учениците научили, че връстникът им, за когото събират парите за лечение, вече не е между живите. Момичетата си поплакали, момчетата помълчали в знак на почит. Сега всички искат да пренасочат събраната сума към друга добра кауза. И събират идеи каква може да бъде тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини