Росица Кирова, кандидат за кмет от коалиция "Единни за промяна": С грижа, внимание и подкрепа за децата на Видин

"Видинчани нямат право повече на грешки. Ние нямаме право повече на грешки. Всяка грешка води след себе си до обезлюдяване, до все по-малко деца, до все по-малко усмихнати и щастливи хора. Никой не може да бъде щастлив в град, който опустява, а младите ги няма". Думите са на Росица Кирова - първата дама кандидат-кмет на Видин от коалиция "Единни за промяна", което даде силна заявка за изборна победа и за първи път предоставя възможност на видинчани сами да управляват живота и бъдещето си.

С грижа, внимание и подкрепа от "Единни за промяна" залагат в своята програма създаване на модерна спортна база, обновяване инфраструктурата в сферата на образованието, възраждане на социалните услуги и подпомагане на младите семейства. От "Единни за промяна" предвиждат помощ за първо родено дете в семейството и по определени критерии поемане на част от таксите в детските градини.

"Ще разработим програма за създаване на Общински спортен колеж. Ще обвържем квалификацията в него с общата ни цел - развитие на модерен туристически център и ще обучаваме кинезитерапевти и рехабилитатори заедно със спортните специалности", посочват от "Единни за промяна".

От коалицията са категорични, че ако видинчани им гласуват доверие на 25 октомври, ще дадат силна подкрепа на всички видински спортни клубове, към които през годините местната власт се е отнасяла с пренебрежение. В програмата на "Единни за промяна" е предвидено изработване на проект за ремонт и реконструкция на общинския стадион, както и приемане на план за устройството на съответната зона и възстановяване на строителството на закрития плувен басейн.

"Общинското имущество е занемарено и пропаднало. Децата ни няма къде да играят и спортуват, а имаме толкова талантливи млади хора", каза кандидатът за кмет Росица Кирова и поясни, че от "Единни за промяна" предвиждат механизми за финансово стимулиране за отличните ученици и спортистите с медали и постижения.

Изпълнение на проекта за гребен канал на река Дунав в района на Гребната база; прилагане на мерки за оптимизиране на ресурсите в сферата на образователната инфраструктура - това са само част от задачите, които си поставя екипът на "Единни за промяна".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини