Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Росица Кирова, кандидат за кмет от коалиция “Единни за промяна”: С грижа, внимание и подкрепа за децата на Видин

“Видинчани нямат право повече на грешки. Ние нямаме право повече на грешки. Всяка грешка води след себе си до обезлюдяване, до все по-малко деца, до все по-малко усмихнати и щастливи хора. Никой не може да бъде щастлив в град, който опустява, а младите ги няма”. Думите са на Росица Кирова – първата дама кандидат-кмет на Видин от коалиция “Единни за промяна”, което даде силна заявка за изборна победа и за първи път предоставя възможност на видинчани сами да управляват живота и бъдещето си.

С грижа, внимание и подкрепа от “Единни за промяна” залагат в своята програма създаване на модерна спортна база, обновяване инфраструктурата в сферата на образованието, възраждане на социалните услуги и подпомагане на младите семейства. От “Единни за промяна” предвиждат помощ за първо родено дете в семейството и по определени критерии поемане на част от таксите в детските градини.

“Ще разработим програма за създаване на Общински спортен колеж. Ще обвържем квалификацията в него с общата ни цел – развитие на модерен туристически център и ще обучаваме кинезитерапевти и рехабилитатори заедно със спортните специалности”, посочват от “Единни за промяна”.

От коалицията са категорични, че ако видинчани им гласуват доверие на 25 октомври, ще дадат силна подкрепа на всички видински спортни клубове, към които през годините местната власт се е отнасяла с пренебрежение. В програмата на “Единни за промяна” е предвидено изработване на проект за ремонт и реконструкция на общинския стадион, както и приемане на план за устройството на съответната зона и възстановяване на строителството на закрития плувен басейн.

“Общинското имущество е занемарено и пропаднало. Децата ни няма къде да играят и спортуват, а имаме толкова талантливи млади хора”, каза кандидатът за кмет Росица Кирова и поясни, че от “Единни за промяна” предвиждат механизми за финансово стимулиране за отличните ученици и спортистите с медали и постижения.

Изпълнение на проекта за гребен канал на река Дунав в района на Гребната база; прилагане на мерки за оптимизиране на ресурсите в сферата на образователната инфраструктура – това са само част от задачите, които си поставя екипът на “Единни за промяна”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.