Инж.Кольо Милев: За първи път от години се асфалтира в селата

Инвестирали сме в строителство 4 млн. собствени средства извън европрограмите, казва кандидатът-кметът на Сливен от БСП

"Започнахме работа с огромен дълг и проядена от дупки улична мрежа. Имахме две възможности: общината да работи единствено, за да връща задължения, или да подобрим инфраструктурата. Избрахме второто. Всяка година, отделно от европейските проекти, сме инвестирали около 4 млн.лева в строителство със собствени средства", заяви кандидатът за втори кметски мандат инж.Кольо Милев.

Извършени са ремонти, реконструкция и са изградени нови улици в кварталите "Сини камъни", "Дружба", "Младост", "Даме Груев", "Българка", Стоян Заимов". Основен ремонт на локални участъци бе направен в централната градска част, в останалите квартали на града - "Клуцохор", "Комлука", "Ново село", "Речица". Още в началото на мандата бе изградено кръговото движение до магазин "Тернопол". А в края му - нов тротоар по улицата от "Розова градина" към Държавен архив, за което са настоявали жителите около района дълги години преди това.

"През мандата бяха обследвани всички детски площадки на територията на Сливен. Това се случва за първи път от много години насам", казва инж.Милев. Поетапно терените бяха ремонтирани. Изцяло реконструирани са 6, а новоизградените детски площадки са 13. Създадени бяха и 4 нови площадки с модерно покритие, оборудване и оградна мрежа. "Каквото и да се направи за децата и младежите на Сливен и общината, все ще е недостатъчно. Но не е имало година, в която да не сме вложили средства за подобряване на материалната база в учебните и детските заведения - от подмяна на дограма, ремонти на покриви и поставяне на нова изолация до израждането на външен асансьор за деца със затруднения във Второ училище и два нови физкултурни салона в други две училища" - допълни кандидат-кметът. През 2012-2015 г. са извършени 53 ремонта в училища и детски градини в града и селата. След тях е и непредвиденият ремонт на канализацията до ПМГ "Д.Чинтулов", която наводняваше учебното заведение.

Всяко село заслужава добра инфраструктура, но за 4 години цялостна подмяна не може да случи. Факт е, че за първи път от години много села в общината видяха асфалтиращи машини. "През този мандат свършихме основната работа. През следващия ще обърнем по-голямо внимание на малките населени места. Готови сме с проекта за нов, интегриран градски транспорт, за ремонта на кръстовище "Розова градина", художествената галерия "Сирак Скитник" и още няколко обекта, за които ще използваме определените ни 26 млн.лева европейско финансиране по „Региони в растеж“", заяви инж.Милев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини