309 кредитори искат пари от ЦСКА

Точно 309 са кредиторите на ЦСКА, които очакват да си вземат парите от „изгорялата фабрика“. Временният синдик Радослав Тонев поведе събранието в Съдебната палата, което продължи до късно в четвъртък. На сбирката нямаше разпознаваеми за медиите лица с изключение на акционера Милко Георгиев. Между камерите мина и мениджърът Генади Вучков, който претендира за скандалните комисионни (на неофициална стойност около 500 000 евро) за трансферите на четирима футболисти от „Локо“ (Пд) към ЦСКА през лятото на 2012-а, когато „Титан“ вече планираше оттеглянето си. Повечето кредитори бяха изпратили свои адвокати на заседанието.

В следващите 3 месеца синдикът Тонев ще разглежда документи. Преди събранието не бе обявено кой е най-големият кредитор на ЦСКА. Общите задължения са около 33 милиона лева, а само НАП има да взима малко над 11 000 000 лв. Кредиторите трябва да решат дали Тонев да остане постоянен синдик. Така мистерията около бъдещето на най-успелия футболен клуб у нас продължава. В кулоарите на „Армията“ се говори, че няма нито един покрит документ пред синдика и целта е решението да се намери възможно най-бързо.

Футболистите на ЦСКА са инструктирани да не слушат и четат нищо за неща извън терена. В понеделник Христо Янев ще заведе отбора на лагер в местността Кайлъка за мача със „Спартак“ (Плевен) от осминафиналите за Купата на България. През уикенда „червените“ нямат двубой заради местните избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ