Утре валежите спират, температурите до 13°

През нощта валежите ще продължат, като в южните райони от страната ще са значителни. Сутринта температурите ще са между 7° и 12°.

Утре валежите ще отслабват, а след пладне от запад и ще спират. Привечер над Северозападна България и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – умерен северен вятър.

Температурите ще са почти без дневен ход и максималните ще са между 8° и 13°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус".

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи, значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури там ще са 12 - 14°. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала. Температурата на морската вода е 16° - 18°.

В планините ще бъде предимно облачно и дъждовно. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 1°.

В събота и в крайните югоизточни райони валежите ще спрат. Над Източна България ще се задържи облачно, а в западните райони ще има разкъсана облачност. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне, в източните райони ще е слаб до умерен, предимно от север.

Температурите ще са почти без промяна.

В неделя и понеделник ще преобладава облачно време. Ще бъде почти тихо и на места в низините сутрин ще бъде мъгливо. По-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността ще има в часовете около и след обяд.

Над планините ще има разкъсана облачност, над много райони намаляваща и до слънчево. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, а максималните -между 12° и 17°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето