Борисов: Над 1000 каналджии и търговци на гласове са задържани

От 6 часа тече операция по всички сигнали, които имаме, и разработки за купуване на гласове. Най-малкото, което е, ще гарантираме чисти избори. Акцията е на територията на цялата страна, каза премиерът Бойко Борисов пред Нова тв. Според него над 1000 души трябва да са задържани. Акцията е насочена както към търговците на гласове, така и към каналджиите. 

"По принцип нашата граница се пази най-добре от всички европейски. Д0 90-та година имаше т.н. гранична бразда. Оградите там бяха направени не срещу имигрантите, а срещу българите да не бягат навън. Първо е оградата , а после е границата на 7 километра, за да даде възможност на граничарите да преследват бягащите. С Гърция имаме огромна граница, но малко граничари, защото те са страна от ЕС. Похарчихме много пари, пратихме и армия", така Борисов коментира ситуацията със застреляния мигрант край границата ни.

Всеки месец залавяме по 50-100 души. Тази добра работа ги кара да минават по други маршрути, допълни Борисов. На базата на Европа всички казват, че границата на България се пази най-добре, завърши темата премиерът.

Относно забраната за преминаване на руски самолети за Сирия към Русия, Борисов коментира, че не е възможно руският самолет да е прелетял. "До два часа седяхме с Ненчев и треперехме, казвахме им да не ни провокират, защото ще трябва да ги свалим. Руснаците знаеха какви ракети имаме", уточни премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини