Банките запазват добрите си резултати Подобрява се капиталовата адекватност, което допълнително увеличава стабилността на системата

Няма пострадали български военни при ракетен обстрел в Кандахар

АПИ: Внимавайте от км 24 до км 30 на АМ „Тракия“ в посока София

Сан Ремо събра оригиналните „Рики е повери”

Министър Ангелкова е на двудневна визита в Полша

16 години затвор за американец, изгорил гей флага

Проф. Николай Овчаров: Отказах предложение за работа от Васил Божков

Четирима гърци пострадаха след катастрофа с чешки тир на „Тракия“

Ивайло Иванов: Задържани са 7 души в Стара Загора във връзка с крупна кражба

Великобритания се готви за епидемия от коронавирус

Глобяват с над 11 хил. евро за откъснато кокиче в Турция

Как можете да избягвате всичко, което ви прави дебели?

Ревизия на приватизацията и кошмарите на прехода Трябва да бъдат приветствани усилията на новия главен прокурор Иван Гешев

Боил Банов: Министерство на културата е проверявало музея на Божков, нямаме правомощия за частни колекции

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме по-строги мерки за всички инсталации за изгаряне на отпадъци

Борисов: С президента сме в прекрасни отношения

С президента Росен Плевнелиев сме в прекрасни отношения. Това каза премиерът Бойко Борисов, в предаването „Здравей, България” по НТВ. На въпрос защo не изглежда, че президентът е подкрепен публично от ГЕРБ, той отговори: „Как да не изглежда? Ами целия референдум и всички, което направи ГЕРБ и вчерашното откриване на АМ „Струма”. Искам да използвам трибуната, която сте ми дали, да призова всички да гласуват на референдума за електронното гласуване. Цветанов с щаба, във всеки град и село също призовават за референдума”, посочи Борисов. По думите му, не трябва да се търси вина в ГЕРБ за отпадането на останалите два въпроса от референдума. „За всяко нещо ние сме виновни. Накрая Реформаторите излязоха и казаха, че са против. Ние сме „За” и по трите точки”, категоричен бе министър-председателят. „И в парламента има хора, които си имат своите интереси. Говорят си с Реформаторите, поемат си ангажименти за едно и друго гласуване, участват си в комисии и т.н.”, допълни още той. Във връзка с твърденията за наличие на министри в правителството под чуждо влияние и по-конкретно за финансовия министър, той отговори: „Владислав Горанов е един добър финансов министър, справя се добре със задълженията си и няма никакво влияние от никого. Това мога да го гарантирам към днешна дата”.

Премиерът коментира и промените в Закона за военното разузнаване, за които той призова президента да наложи вето. „Има в парламента наш кандидат, на партията, за този пост и знаейки, че аз подкрепям Бакалов, решиха през закона да ме заобиколят”, коментира Борисов. По думите му премиерът може да бъде заобиколен със смяна на закона и задаване на критерии. „Имаме един депутат адмирал и всички си го харесват. Той е пригоден и става за този пост. Проблемът е, че той в никакъв случай не е по-лош от Бакалов, напротив. Така, както го направиха, ме ядосаха и призовах президентът да го върне”, каза премиерът. Стана ясно, че това е народният представител от Варна Пламен Манушев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.