БСП - София: Време е за другото лице на София

Калоян Паргов: Нека на 25-и направим София по-добра за хората!

„Тази кампания не беше никак лесна за нас, минахме през какво ли не. Заклеймяваха ни, оплюваха ни, предричаха ни гибел, казваха ни, че сме луди да се хващаме в тази битка. С издигането на проф. Михаил Мирчев за кмет на София БСП казахме: Да на интелектуалното начало и не на мутризацията на нашия обществено-политически живот”. Това каза водачът на листата за общински съветници и председател на ГС на БСП в София Калоян Паргов. Той заяви, че в следващия общински съвет социалистите ги чакат нови битки с пошлостта, алчността и несправедливостта.

Паргов обясни, че неслучайно във всички лозунги на БСП в тази кампания присъстват думите справедливост и солидарност и добави, че те са в основата на посланията на левицата към българските граждани. „През този месец с нашите кандидати обиколихме София и нямаше район, в който да не видим проблемите на хората. Това доказва, че нашият основен опонент два мандата се е възползвал от нашите данъци и е хвърлял прах в очите ни”, каза още Паргов. Той призова присъстващите на 25-и октомври да променят този модел и с новата философия на БСП да атакуват проблемите на София. Паргов добави, че БСП е преди всичко социална партия, защитаваща бедните, слабите и всички онези, които искат справедливост. „Нека вземем от мъдростта на онези, които направиха София града с най-чистата вода, столицата с най-евтиния транспорт, от тези, които направиха града уютно и сигурно място за хората. Град, в който топлината през зимата не бе лукс, а сметките за ток не представляваха значимо перо от семейния бюджет”, призова още той.

Калоян Паргов бе категоричен, че за 25 години заплатите са същите както и преди, но с много по-малка покупателна способност. Той припомни, че АЕЦ и далекопроводната мрежа са построени и изплатени, което по думите му означава, че цената на тока трябва да бъде намалена, но сме свидетели на обратното. Председателят на БСП – София добави, че същото е и с услугите на топлофикациите, ВиК, детските градини. „Водената досега политика принуди хората да взимат заеми, за да изплатят задълженията си към държавата и общината. От днес нататък общинските съветници от БСП ставаме най-яростните врагове на всеки, който унижава хората в София и се поддава на корупция”, категоричен бе той. Паргов благодари на кандидатите за общински съветници и кметове на левицата, че са се кандидатирали и са се борили за идеите на БСП и приоритетите на хората. Той благодари и на младите социалисти за това, че са работили неуморно в тази кампания и добави, че те са не само бъдещето, но са и настоящето на София. „На 25-и трябва да направим първата крачка, за да се възродим. Тогава БСП ще направи тази крачка, за да покаже, че я има и заедно с настоящето ще продължим в бъдещето”, завърши председателят на БСП - София.

„Време е да дойде другото лице на София”. Това заяви кандидатът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за кмет на София проф. Михаил Мирчев по време на закриването на предизборната кампания на столичните социалисти пред препълнената зала 3 на НДК. Само с екипна работа, по думите му след четири години София ще види, че може да изглежда и по друг начин – добре осветени квартали, удобни улици и тротоари, канализация на цивилизована столица, спортни площадки за нашите деца, без гета. „Това е другото лице на София, за което се борим”, категоричен бе Мирчев. Той заяви, че само с усилията на местната власт и силната подкрепа в обществото можем да сменим модела и да възродим София. „Нека завоят към промяна в България да започне от София”, призова той.

„Трябва да разбием стената на ГЕРБ, на мутризацията, на корупцията, на престъпните схеми и отчаянието, че ще продължим да бъдем управлявани по този начин”, заяви кандидатът на левицата. Той подчерта, че с подкрепата на БСП и коалиционните й партньори ще успее да направи пробив в това дясно управление. По думите му така БСП ще докаже, че е ядрото на лявото в България. „Така ще можем да върнем социалния модел на управление в София, което искат голяма част от жителите на столицата”, каза още той.

Михаил Мирчев подчерта, че борбата е за София, която в момента е поразена от крайни диспропорции и нетърпими социални неравенства. Той подчерта, че има няколко квартала, които са привилегировани, а останалите, заедно със селата покрай София, живеят без работа, без канализация, без детски градини, без болници, без сигурност на гражданите. „Трябва да кажем стига на всичко това и да обърнем модела на управление към всички столичани”, категоричен бе кандидатът на БСП за кмет на столицата.

Мирчев подчерта, че трябва да се озапти бандитизма в София и той се бори точно за това и за това е приел да влезе в тази кампания. Той припомни, че в последните 24 години в столицата са вложени много пари и много е било построено, но градът запада, броят на бедните се увеличава, а качеството на живот пада.

По думите му обикновените софиянци усещат това и резултатите от изборите ще го покажат. Според него корупцията в София е взела нетърпими размери и трябва да бъде спряна. „Чрез процедурите на гласуване трябва да покажем, че поне по време на избори е съхранена демокрацията, да не позволим фалшифициране и истинският граждански вот на столичани да съвпада с обявения резултат”, призова Мирчев.

„Нося София в сърцето си и искам да я направим удобен и уютен град, любим на столичани, за да останат те тук”, заключи Михаил Мирчев.

„За нас почтеността е над всичко. Нашите кандидати отидоха с открито лице при избирателите, почтено, честно, за разговор, защото и проф. Мирчев, и стотиците наши кандидати за кметове, кандидатите за съветници познават добре проблемите на местната власт. Знаят и решенията на тези проблеми”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на закриването на предизборната кампания на левицата в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини