Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 28 февруари 2020

На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Иван Портних: Тополи ще има нова детска градина и модерно читалище

До три години в село Тополи ще има нова детска градина. Този ангажимент пое по време на среща с хората от село Тополи кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ за Варна Иван Портних. На нея присъстваха кандидатът за кмет на ГЕРБ за Тополи Демир Георгиев и кандидати за общински съветници.

„Знаете, че във Варна липсата на места в детските градини бе тежък проблем до преди две години. Ние сложихме край на опашките за места, като построихме нови ясли и градини, и днес има над 200 свободни места. Ще продължим с поддържането и обновяването на съществуващата база и ще градим нова, защото статистиката показва ръст на раждаемостта. Тополи е част от тази наша програма“, коментира Иван Портних. По време на срещата хората благодариха за ремонта на канализацията, за рехабилитация на ОУ „Христо Смирненски“ и на детската градина. В селото бе изградена нова детска площадка, ремонти бяха направени на читалището и църквата.

„Община Варна ще загуби много, ако Иван Портних не е кмет. Сами виждате резултатите от добрата работа“, каза Демир Георгиев. Проблемите с екарисажа и възможност за намаляване на цената на билета за автобус до селото поставиха хората. Иван Портних обясни, че в момента върви сериозна трансформация в общинската фирма „Градски транспорт“, свързана с изпълнението на най-големия проект на Варна – „Интегриран градски транспорт“, а именно прехвърляне на линиите, обслужвани до момента, от частен превозвач на общинското дружество.

„До момента частният превозвач при два пъти по-малко километри пробег реализираше два пъти повече приходи, но тази порочна схема ще бъде прекратена. Когато всички приходи започнат да влизат в общинския превозвач, цената на билета до село Тополи би могла да се коригира“, обясни Иван Портних. Той допълни, че ще се търси решение по темата с екарисажа.

Кандидатът за кмет на Варна пое ангажимент в местното читалище да бъде подсигурено отопление на децата и самодейците, които репетират там, както и да бъде положена нова настилка в залата. По-късно кандидатът за кмет на Варна Иван Портних посети етнографския център „Роден край“ в селото и разгледа уникална изложба на кукли с национални носии от различни краища на България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.