Япония съобщи за 14 нови случая на заразени с коронавирус

Президентът на Кипър пристига на официално посещение в България в понеделник

Криминално проявен нападна лекар във Варна

Увеличават се делата за домашно насилие в Горнооряховския районен съд Над 285 000 лева са събрали държавните съдебни изпълнители през 2019 година

Джем Йълмаз е известен актьор и… женкар

Отвлечената 15-годишна избягала докато похитителят й говорел по телефона

Сиртуиновата диета, с която Адел отслабна с 46 кг Певицата приема по 1000 калории дневно

Четирима задържани за склоняване към проституция при спецакция в Пловдив

Венци Венц с ново гадже в Ница

Жертвите на коронавируса в Италия станаха две

Италианците купуват най-много нови мотоциклети в ЕС Търсенето на малки електрически скутери в Европа скача с 50%

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на МВР и Агенция „Митници“

Двама мъже ограбиха белгиец в Търговище

Контрера от ВМРО: До дни ще бъдат установени и задържани мъжете, които съблякоха момче в автобус на градския транспорт

Маскирани отвлякоха непълнолетно момиче в Димитровград

Танева: Отворихме 2 мерки по новата Програма за развитие на селските райони

Вече успяхме да отворим 2 мерки по новата Програма за развитие на селските райони. Това каза Десислава Танева, министър на земеделието и храните, по време на откриването на втората регионална конференция на съветническите служби от Югоизточна Европа на тема „Обучение и ключови компетенции на съветниците в областта на земеделието – ползи и предимства за фермерите“, предаде „Фокус“.

„Очакваме да се публикува наредбата по подмярка 4.2 и вероятно през втората половина на ноември ще бъде отворен приемът на заявления по нея, с което ще приключим за тази година в един доста натоварен график. Национална служба за съвети в земеделието изготви безвъзмездно проектни заявления на млади фермери. Проектите са над 1300 и така спести на младите земеделски производители, които са все още неустойчиви на пазара, близо 3 млн. лева разходи за изготвяне на бизнес-планове“, посочи министър Танева.

По думите ѝ, стратегията на МЗХ включва укрепване на административния капацитет на службата и създаване на съветническа мрежа на регионално ниво.

„Така услугата ще достига до всеки малък земеделски производител за административното му обслужване, за която и да мярка или инструмент, прилаган от държавата. По този начин, ние ще подкрепим най-уязвимите стопани, които в България са 70 000 души“, обясни още Министър Танева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.