И рок легендата Джо Лин Търнър прегърна Кюстендил

Изключителният Джо Лин Търнър, вокалист на “Рейнбоу” и “Дийп Пърпъл”, от сряда е в Кюстендил. Роклегендата не скри, че е при приятели, че за него е чест и удоволствие да бъде в тоя хубав град с толкова усмихнати хора. Въпреки дъжда, който валеше като потоп в града вчера, още отрано за мегаконцерта му дойдоха стотици фенове на хард рока от Кюстендил, столицата и страната.

Джо е пътувал до Кюстендил 16 часа, но след като отмори в новооткрития топ комплекс парк-хотел “Кюстендил”, с непринудена усмивка отговори на дошлите да му зададат въпросите си журналисти. Знаменитият музикант прегърна Петър Паунов и направи знака на победата преди очаквания трети пореден спечелен мандат за кандидат-кмета, издигнат от коалиция “Кюстендил” и подкрепен от ГЕРБ, РБ, ПФ, ВМРО.

Вечерта Звезди Керемидчиев и група “Аналгин”, фолк арт формацията към кюстендилското читалище “Братство” с диригент Адела Харалампиева и космическият глас Александра Борисова подгряха участието на Джо Лин Търнър пред екзалтираните му почитатели. Звезди си спомни казарменото време. Служил в поделението на Гранични войски в близкото с. Лозно. “Имам много приятели в този град. Идвам често тук по работа и за да видя своите приятели. Но сега сме дошли тук с една кауза. Ние обичаме добрите хора, защото и ние самите сме добри хора. Ние обичаме да правим добро на хората. Затова подкрепяме човек, в който аз лично вярвам, че има реални мечти и реални възможности да продължи да прави това, което е правил досега”, каза Керемидчиев.

Петър Паунов, който вече има два кметски мандата, е почитател на рока и редовно взривява Кюстендил, като кани за концерти световни имена. Тук през 2009 г. беше баскитаристът на “Дийп Пърпъл” и вокал на “Блек Сабат” Глен Хюз. Гостуваха назабравимите юголегенди “Биело Дугме” с Желко Бебек и “Сребрени криле” с Владо Калембър, босненците от “Хари Мата Хари”, украинската звезда Руслана, румънката Андреа Бйаника, израелката Лиора Симон, “Рино Букет”, Елена Александра Апостоляну-Инна.

В още един мандат на Петър Паунов то е ясно, че Кюстендил ще стане рок столицата на България, подхвърлят местните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони