Борисов: Трябва да се спре притокът на мигранти от Ирак, Иран и Афганистан

Позицията на България относно бежанците не се е променила. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на Циклотронен комплекс за производство на радиофармацевтици в УМБАЛ „Александровска“ относно извънредната среща в Брюксел за бежанците, която ще се проведе тази неделя.

„Колкото може повече да се задържат в Турция и зоната за сигурност в Сирия и да спре притокът от Афганистан, Ирак и Иран, защото това не са бежанци, а икономически мигранти, които ние не можем да пуснем и да променим състава на хората в Европа в тази посока“, каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Относно референдума Борисов каза: „Москов ми е свидетел, вчера пред всички призовах за референдума, сутринта призовавах. Призовавам още веднъж всички да гласувате на референдума“, заяви Бойко Борисов.

Над 100 са задържаните за трафик на хора и купуване на гласове при акцията на МВР под ръководството на прокуратурата, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

Борисов обясни, че акцията е проведена по предварителни разработки и изтъкна, че много се работи през последния месец и по всички сигнали за купуване на гласове. „Над 100 души имаше задържани към 10.00 часа“, коментира премиерът и уточни, че акцията е започнала в 6.00 часа. „Започна в 6.00 часа и полицията беше там по всички адреси“, каза той и допълни, че към 7.30-8.00 часа акцията е приключила.

По-рано пред Нова телевизия премиерът спомена за акцията и коментира, че според него над 1000 души трябва да бъдат задържани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини