Иван Портних: Ще съдействам картите за автобус за хора с увреждания да важат за всички линии

Поемам ангажимент с влизането в сила на новата "Система за интегриран градски транспорт" да съдействам картите за автобуси за хора с увреждания да важат за всички линии. Това заяви на среща с представители на Съюза на глухите в район "Младост" кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних. На срещата присъстваха кандидатът за кмет на района Христо Христов и кандидати за общински съветници от листата.

Хората със слухови проблеми отправиха искане за възможност да паркират автобомилите си пред различни институции в града. Портних разясни, че в момента тече процедура по избор на изпълнител на програмата, която трябва да обслужва бъдещата синя зона. 

"Тя ще бъде въвеждана поетапно. Когато има нова система, ще бъде отработен механизмът относно това с какъв документ да бъде уредено паркирането на автомобили на хора с увреждания", добави той. Присъстващите потърсиха съдействие и за изграждане на детска площадка в района, която да бъде пригодена за деца на семейства със слухови проблеми. Кандидатът за кмет на район "Младост" Христо Христов обеща, че ако му бъде гласувано доверие на изборите, ще се ангажира това да се случи. Да бъде осветена ул. "Тролейна", да бъдат отпуснати допълнителни бройки за асистенти на семейства, които имат деца със слухови увреждания поеха като задачи Иван Портних и д-р Лидия Маринова, кандидат за общински съветник. В детските ясли във Варна за малките ученици с увреждания има подсигурени асистенти, които работят с тях, а в ясла "Иглика", където има нова пристройка, се приемат дечица със специални образователни потребности. Там с децата работи отделен логопед, припомни д-р Маринова. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони