Арестуваха шофьор беглец, потрошил 2 мотопатрулки

27-годишен мъж от Сливен е задържан за 24 часа след полицейски екшън по пътя от Тутракан до село Стълпище. Преди да го озаптят с 4 полицейски екипа и 2 линейки, С.В. потрошава с лекия си автомобил "БМВ" две мотопатрулки "Опел Астра" и ранява в крака един униформен служител.

За неадекватния си син на тел. 112 още в ранния следобед в четвъртък алармирал баща му. Той обяснил, че момчето му качило неговия дядо и майка си в колата и отпрашило за Русе. Семейството било на гости в Тутракан. Пътьом шофьорът принудил дядото да слезе и избегнал първата полицейска засада край град Сливо поле, като отказал да се подчини на подадената стоп-палка.

Беглецът профучал покрай патрулите и в района на Дунав мост. Преследването с включени светлини и сирени продължило по бул. "България", а после и близо 20 км по пътя за Бяла, през отбивката за селата Пиргово. Преди да стигне до местността Стълпище и Дунава, С.В. свалил майка си от колата в село Мечка. После подкарал на заден ход БМВ-то срещу преследвачите си и помлял две мотопатрулки.

Терминаторът успял да се измъкне по черен път към близкото село Тръстеник. В района на местността Липовак колата му закъсала и полицаите го застигнали. Шофьорът се съпротивлявал да излезе от БМВ-то и ритнал в левия крак един от униформените служители. По-късно той е освидетелстван в МБАЛ - Русе с разтеглени мускулни връзки.

Беглецът е откаран в болницата за кръвна проба и за преглед в областния център за психично здраве. Случаят се разследва от започналото досъдебно производство. Предстоят допълнителни огледи и експертизи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони