Видин затуптя с пулса на промяната - с номер 11 в бюлетината

Слънца, изобразяващи номер 11 в бюлетината, пламнаха като едно туптящо сърце на сцената в спортна зала "Фестивална" във Видин, където идолът на българската музика Васил Найденов взриви с хитовете си събралото се множество на заключителния концерт от предизборната кампания на "Единни за промяна".

"За мен е чест след толкова години да се видим. Събрали сме се тази вечер за един наш приятел. За един човек, който има дързост, емоция и интелигентност, което не е често срещано при политиците. Човек, на когото може да се разчита - с номер 11 в бюлетината", обърна се към публиката в буря от аплодисменти Васил Найденов, представяйки кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова.

"Това сме ние. Това е Видин. Това е нашия град. Вече е време за действие. Стига толкова приказки. Говорехме цял месец, говорим от доста време. Очакваме някой да ни чуе. Очакваме Видин и тези, които искат града да се промени да ни чуят. Очакваме заедно да направим промяната, защото заедно можем всичко", призова Кирова.

Рамо до рамо със силния си екип от достойните мъже и жени на "Единни за промяна", единствената дама кандидат за кмет на дунавския град апелира към съгражданите си да не останат безучастни към съдбата на родния си град и да гласуват на 25 октомври: "Скъпи приятели, нашата предизборна кампания е в своя край. Остана най-важната част от нея. Да изразим своя вот на 25 октомври и да го опазим. Ние, от "Единни за промяна", нямаме достатъчно представители в секционните избирателни комисии, но там сте всички вие, гражданите на Видин. Не позволявайте да подменят вота на видинчани! Той е важен, важен е за бъдещето на децата ни и за всички нас".

Преди кулминацията на концерта с песните на Васил Найденов, видинчани се насладиха на най-бързите крака на Бдинското царство, най-звънките гласове на Видинско и най-виртуозните музиканти на Северозапада - ансамбъл "Дунав". С гръмки ръкопляскания публиката посрещна и екипа на "Единни за промяна", всеки един от които по оригинален начин представи своя професионален път - с талантливите си ученици, спортистите-медалисти, с колегите си - лекари и сестри, с продукцията си - плод на труд, знания и опит.

"Протегнахме ръка, очакваме да я поемете. Очакваме всички заедно да преобразим града си така, както заслужава Видин. Ние можем да покажем на цяла България, че сме различни и че заслужаваме живот различен от този, на който са ни обрекли партийните централи. Затова гласувайте! Дайте своя глас на 25 октомври. Приканете своите близки, познати и приятели - нека да изберат промяната. Да покажем, че Видин заслужава едно по-различно, по-красиво, по-светло бъдеще. Да покажем, че Видин е дом на нашите деца", заяви Росица Кирова и балада за Видин заля огромната зала в изпълнението на Красимир Михайлов - един от кандидатите за общински съветници от отбора на "Единни за промяна".

С удържалите на времето и незабравими песни на Васил Найденов от "Единни за промяна" призоваха: "Скъпи видинчани, време е да станем По първи петли и със Сто километра в час да направим истинско Чудо. И после всички да ахнат - Чудо ли е станало с Видин. Време е да върнем децата си тук. Децата ни обичат Видин, но това е Телефонна любов - телефони, скайп, мейли. Време е да сменим Клоунът и да спрем болката. Болката от ляво, болката от дясно, болката отвсякъде. Всички ние можем да направим една Адаптация към нормалното, модерното, към новия град. Ние ще помогнем агонията да свърши, а на онези, които обезобразиха Видин ще изпеем Сбогом, моя любов. И никой няма да им каже - Спри не си отивай! И не е Таммм, а е тук, и не е След края на света, а е началото. Началото на един нормален град, началото на усмивките по улиците, началото на любовта. Любовта продължава, Видин продължава, А дали е така кой ще ни каже. Ще ни кажете вие, на 25 октомври!".

Единствената жена кандидат за кмет на община Видин приятно изненада своя гост и в знак на благодарност подари на Васил Найденов картина на известния български художник-копист Владимир Рогожаров, който също е част от отбора на "Единни за промяна". С думи на признателност, Росица Кирова се обърна и към своя екип, към хората, който неуморно, ден и нощ работеха заедно за голямата кауза - каузата за промяна.

"Минахме през много трудности, сблъскахме се с какво ли не. Какво ли не чухме за себе си и научихме невероятни неща, които не сме подозирали. Подминахме ги с усмивка, защото за нас е важно битката за Видин да се води с аргументи и тези, които ще управляват града да управляват от името на всички. Искаме да покажем на света, че Видин има какво да даде.

Нас, видинчани, ни мачкаха през годините. Сега ще се опитат пак да ни смачкат и да ни вкарат в партиен коловоз. Нека на 25 октомври не им позволим. Да гледаме напред! С номер 11 в бюлетина!, заяви още Росица Кирова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини