Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Акo кмeтът нe yпpaвлявa c хората и за хората, тoвa yпpaвлeниe нe cтpyва

Пет срещи на Стефан Михайлов, кандидат за кмет на Велико Търново от Движение „Царевград за Велико Търново“

Първите му срещи за деня са в 8.30 часа. Последните – 12 часа по-късно. Разговаря с много хора, на различни места и отговаря на десетки въпроси. Казва, че е важно не само да искаш да се харесаш на хората, а да говориш истината. И да чуваш какво ти казват, защото ако спечели доверието им, иска да променя Велико Търново заедно с тях, казва кандидатът за кмет на старопрестолния град Стефан Михайлов и отваря календара си, за да види как са разпределени срещите му през деня. Пресмята времето за пътуване, така че да не закъснее никъде и заедно с колегите си от Движение „Царевград за Велико Търново“ поема към първия си ангажимент. Фирма за подемно машиностроене.(Снимка 1)

Десетки служители го чакат там, за да чуят какво предлага да свърши като кмет и как ще развие общината. „Предвидими приходи, разумни и ефективни разходи на общината и влагане на парите там, където ще донесат възвръщаемост и просперитет“, обобщава програмата си Михайлов и бърза да им даде думата, за да чуе какво искат те от местната управа и какви са проблемите, които чакат решение. Подходите към завода са разбити и неудобни, тротоари също няма, а движението на автомобили в района на завода е нерегулирано и когато излизаме от работа трафикът е толкова интензивен, че се налага да се „надлъгваме“ с колите по пътя към спирките, изброяват работниците. Недоволни са и от разписанието на автобус № 50, за чието удължаване Стефан Михайлов вече е внесъл предложение в Общинския съвет преди месец.(Снимка 2)

Пътувайки към следващата среща, Михайлов провежда няколко телефонни разговора, записва си какво е говорил с хората от предприятието и раздава задачи в щаба. Спира в Центъра за спешна помощ, но не за здравна помощ, а за да попита какво той може да помогне на лекарите, ако спечели доверието на търновци на 25 октомври. След въпросите за здравеопазването, разговорът преминава към теми за инфраструктурата по кварталите и незавидното положение на великотърновския театър „Константин Кисимов“, за бежанската криза и за бягството на младите хора от града. „Не искам да Ви рисувам красиви и неизпълними неща, нито да давам гръмки обещания. Но мога да обещая много работа, ако бъда избран и че вратата ми винаги ще е отворена за великотърновци и техните проблеми“, каза Михайлов.(Снимка 3)

Качва се в колата и продължава към Дебелец. С колеги от Движение „Царевград за Велико Търново“ отиват при директорката на Дома за медико-социални грижи д-р Анелия Георгиева, за да помогнат да обновяване на пода в залата за игри. Залата всъщност е престроена тераса, с мозайка на пода. Дарението, което Стефан Михайлов и кандидатите за общински съветници правят, ще покрие разходите за поставяне на ламинат, за да не мръзнат детските крачета. В момента в Дома са настанени 29 деца, а още 41 посещават Дневния център за деца с проблеми в развитието.(Снимка 4)

Следваща спирка – Миндя. Там кандидатът на движението за кмет на Миндя Костадин Панчев е поканил жителите на селото в читалището. Веднага щом Михайлов идва, го питат за аптека. „Нямаме аптека и при нужда се налага да ходим до града. Лекарят също идва веднъж седмично“, оплакват се те. Улиците, сметта, кучетата – все не остават пари и време на управата досега. Младите отдавна не стоят тук, няма работа, с огорчение разказват те. „Светът е на децата ни. Няма да ви кажа, че ще ги върна. Ако Велико Търново, а и цяла България продължава по същия път, децата ни ще избират да са в чужбина. Но аз искам да създам условия на младите хора да получат добро образование, да работят, да се развиват, да печелят добре. Ако това направим, ще знам, че сме си свършили работата добре. Това е начало, но резултатът няма да закъснее“, убеден е Михайлов.(Снимка 5)

След час и половина е в Самоводене. Там го чака кандидат-кметът на движението за Самоводене Кристина Чонева. Хората вече се тълпят за срещата в читалището. Е, и ние от Движение „Царевград за Велико Търново“ сме им подготвили подарък-изненада – прекрасните изпълнения на Петър Кенаров, който донесе много радост за търновци, достигайки четвъртфиналът на X Factor 2015 и на националните ни шампиони по спортни танци от Клуб „Фиеста“.(Снимки 6 и 7)

Като истински джентълмен, Михайлов дава първо думата на Кристина Чонева, която поставя открито въпросите на самоводчани – нуждата от преасфалтиране на улиците и тротоарите, рехабилитация на водопроводната мрежа, изграждане на канализация и пречиствателна станция. Предстои й да се справи и с проблема с бездомните кучета, както и с подобряване на организацията за снегопочистване и сметоизвозване, ако в неделя гласуват за нея. „В малките населени места няма политика, оставени са да оцеляват и да правят, каквото зависи от тях. Не смятам това за правилно, напротив – искаме развитието да върви от периферията към центъра. От малките населени места към града и от кварталите към центъра. Затова ще започнем работа първо от там“, коментира Стефан Михайлов.

След 20.30 вечерта той и екипът му са във Велико Търново. Обсъждат в щаба програмата му за следващия ден и се готвят за следващите срещи с хората. „Хората трябва да знаят, че гласът им се чува и че от тях също зависи. Акo кмeтът нe yпpaвлявa c гpaждaнитe и зa гpaждaнитe, знaчи тoвa yпpaвлeниe нe cтpyва“, убеден е Стефан Михайлов. Движение „Царевград за Велико Търново е с номер 17 в бюлетината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.