Пламен Димитров: Мярката 60/40 има голям обхват

Тръмп обмисля да наложи 14-дневна пълна карантина на Ню Йорк

Ватикана: Папа Франциск и близките му сътрудници не са заразени с COVID-19

Изненада! Андреа и Кубрат отново заедно (СНИМКА) Певицата среля с пушка под зоркия поглед на боксьора

Работник почина при трудова злополука по трасето „Балкански поток“ край Плевен

Агенции за международен обмен: Студентските бригади в САЩ не са спрени, а отложени

Битката между роботите и Covid -19 в Китай

Щерката на Том Круз е негово копие

Русия напълно затваря границите си

Гл. комисар Николов: Най-голяма необходимост от доброволци има в подкрепа на лечебните заведения

Още двама с коронавирус в Шумен – на 83 г. и 65 г.

Дезинфекцират 20-километров участък от магистрала “Марица“ преди “Капитан Андреево”

Спряха снимките на турски сапунки

Вицепремиерът Николова: АИКБ не подкрепя мерките за компенсации на бизнеса КРИБ с частична подкрепа

Ген. Мутафчийски: 18 са новите случаи на коронавирус у нас Шест са вече починалите от заразата

Засякоха още една леярна замърсител на въздуха над Русе

Леярната за черни метали /стомана и чугун/ на „Билбобул“ ООД в източната промишлена зона на Русе замърсява атмосферния въздух, съобщиха от РИОСВ в крайдунавския град. Изпусканите вредни емисии са засечени след проверка по сигнал на гражданин за неприятни миризми в района на „Напорни тръби“ ООД.

Дружеството е въвело допълнителни мощности, без да уведоми инспекцията по Закона за опазване на околната среда. Не са направени и собствени периодични измервания на вредните емисии в обекта от 2 г. насам, уточниха от екоинспекцията. Предстои да се приложат административно-наказателни мерки за констатираните нарушения.
От петък в кв. „Здравец-изток“ на ул. „Рига“ 36 функицонира втори стационарен пункт, който следи за качеството на атмосферния въздух. Станцията е на Регионалната лаборатория в Русе към Изпълнителна агенция по околна среда. Тя е оборудвана с допълнителни анализатори за контрол на специфични органични замърсители като стирен, тулоен, бензен, сероводород, метан и неметанови въглеводороди.

Както автоматичната измервателна станция в кв. „Възраждане“, новият пункт ще измерва и основните замърсители – серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, фини прахови частици 10 микрона, озон и и метеорологични показатели. Вторият стационарен пункт е част от допълнителните мерки след многобройните сигнали за неприятни миризми в източните части на града.

Като един от източниците РИОСВ посочи завода за авточасти на френската компания „Монтюпе“ и преди месец запечата производствена инсталация за каруселно леене на алуминий. След жалба на дружеството Административният съд в Русе потвърди заповедта на директора на екоинспекцията Лилия Атанасова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.