Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Михаил Миков с пожелание за успех на изборите и шест вида халва в с. Брош

Председателят на БСП Михаил Миков получи като подарък шест вида халва от кандидата за кмет на партията в с. Брош, Кърджалийско, Садифе Мюмюн с пожелание за успех на предстоящия вот. Тя е от стар кърджалийски род, който от поколения се занимава с производството на халва, а само преди няколко дни кандидатът за кмет на община Кърджали от БСП Георги Кючуков и кандидатът на ДПС Хасан Азис сключиха публичен облог че който спечели село Брош, ще почерпи с халва. „Вече сме приготвили лакомството”, казаха от предизборния щаб на БСП в Кърджали. За първи път от 20 години насам БСП издига осем кандидати от турски етнос в селата на община Кърджали. Четири от тях са жени.

Лидерът на БСП Михаил Миков промени натоварената си програма, за да подкрепи социалистите в Източните Родопи. В Кърджали той беше посрещнат от кандидатите за кметове на общини и на кметства в областта. Председателят на партията получи 22 червени рози жените социалистки – това е номерът в бюлетината, с който БСП участва в местния вот в общината. Кандидатът за кмет на Кърджали Георги Кючуков получи категоричната подкрепа на председателя на левицата в битката за кметския стол.

„Ние направихме истинска кампания – без да купуваме гласове, без да обещаваме постове или да заплашваме с уволнения. В районите със смесено население живеят много бедни хора – и българи, и турци, и роми. Над 70 процента от семействата ползват помощи за изпращането на първокласник на училище. Социалната солидарност тук е много важна и БСП е единствената партия, която гарантира тази солидарност, тази помощ за хората”, обърна се Михаил Миков към хората. Заедно с кандидата за кмет на община Кърджали Георги Кючуков и члена на ИБ на БСП Милко Багдасаров, Миков посети един от пунктовете, където социалистите събират подписи за провеждането на референдум за отделянето на град Кърджали в самостоятелна община. „ С тази инициатива предизборната кампания за нас започна една година по-рано и ще продължи и след 25 –ти октомври. Това, което сме си поставили като задача, ще бъде изпълнено”, каза Георги Кючуков. Отделянето на Кърджали в самостоятелна община ще превърне ДПС в трета политическа сила в града.

Георги Кючуков посочи още, че за първи път БСП е изправена срещу обединения фронт на ГЕРБ и ДПС. „Съвместното управление на двете партии и на местно, и на национално ниво вече е факт. Още повече след ясната заявка на Лютви Местан за преформатиране на управленската формула в страната след местните избори и потвърждението на Бойко Борисов в интервю пред една от националните телевизии”, каза кандидатът за кмет на Кърджали от БСП.

Милко Бгадасаров пожела успех на престоящия вот и прогнозира балотаж между БСП и ДПС в Кърджали. Лидерът на БСП Михаил Миков проведе среща и със социалистите от община Ардино и подкрепи кандидатите на партията там.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.