Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Вяра Церовска – кандидатът на ГЕРБ за кмет, който може да промени Перник

Кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска дава ясна заявка за промяна на Перник. В нейната управленска програма са залегнали редица мерки, благодарение на които се очаква сериозен растеж и модернизиране на града. „Нашият град е формиран около труда. Това е градът на миньора и металурга. Сега обаче трябва да работим за създаване на устойчиви работни места, за да намалим броя на тези 25 000 души, които ежедневно пътуват до София, където са намерили своето препитание“, споделя Церовска.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Перник смята, че промишлена зона в града може да предложи големи възможности за различни производства. Теренът, на който се намира, е 100% общинска собственост. „Смятам, че не е далеч моментът, когато инвеститор ще развие зоната. Това ще доведе до много позитиви – ще се повиши стандартът на живот, ще се повишат цените на имотите, ще се ангажират местните специалисти чрез предоставяне на работа“, изтъкваЦеровска. В управленската й програма вече има изработен пакет от насърчителни мерки, които са предпоставка и за по-добра среда за бизнеса.

„Остават само няколко дни до 25 октомври – датата, която ще определи развитието на Перник през следващите 4 години. Живеем в град с огромен потенциал, близо до столицата, и с огромни възможности за инвестиции. Ще използваме тези възможности, за да направим Перник европейки и модерен град. Вярвам, че с програмата за енергийна ефективност ще се промени и лицето на града. Ще работим и за по-добра инфраструктура, за повече детски площадки. Искаме да има видими резултати за Перник. В отговор на вашето доверие ни предстои много работа, която да свършим“, казва Церовска.

Тя обръща внимание на образованието и обещава да полага последователни усилия за подобряване на качеството му. Церовска има ясна визия и за развитието на културата в общината. „Знам колко труд и усилия са нужни, но ГЕРБ и моят екип можем да го постигнем”, убедена е тя. Следващата година ще бъде ремонтиран стадион „Миньор”. „Паралелно с това ще продължаваме да изграждаме площадки за стрийт-фитнес, спортни площадки, ще бъдат поощрявани прояви и събития, популяризиращи спорта за граждани от различни възрастови групи“, изтъква д-р Вяра Церовска.

Според нея е много важно и в общинския съвет да има компетентни и можещи хора. „Нашият отбор е точно такъв – силен и готов да работи за повишаване на стандарта на живот на хората в цялата община. Само с мнозинство можем да реализираме важните решения, заложени в управленската ни програма“, обяснява кандидатът за кмет от ГЕРБ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете