Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

Независимият кандидат за кмет на Пазарджик Тодор Попов: Който е подценил интелигентността на хората, е сгрешил

Независимият кандидат за кмет на община Пазарджик Тодор Попов не е привърженик на закриването на кампаниите и финалните концерти. За него кампанията е само част от работния процес – време, в което да бъде представено какво предстои да се направи. Това свое разбиране за предизборната кампания той отстоява за трети път. Както и преди 4, и преди 8 години, кампанията му ще завърши днес с предизборна среща в едно от селата на общината – Черногорово.

“Искам да помоля нашите съграждани: Да излезем и да гласуваме на 25 октомври. Важно е кой ще управлява общината, нашите села, кои хора ще вземат важните решения в общинския съвет. Кой за кого ще гласува е въпрос на негово лично желание и преценка. Важно е да изберем най-добрите, най-отговорните, най-мотивираните и най-подготвените професионално хора. Кои ще бъдат тези хора – ще решат всички наши скъпи съграждани. Аз винаги съм вярвал, а и сега съм убеден в интелигентността им. Те ще я покажат и на тези избори. Който в кампанията си е подценил интелигентността на хората, е сгрешил”, сподели Тодор Попов.

Той акцентира отново на това, че е единственият истински независим кандидат в Пазарджик. “Трети мандат вече се кандидатирам като такъв, с подписи на хората. Смятам, че това е начинът. В Пазарджик наложихме уникален за страната ни модел на истинско местно самоуправление – с презентирането и избирането на кандидат, който е номиниран от гражданите, а не от партии. Което, разбира се, не се харесва на всички политически партии. Но в крайна сметка си е проблем на партиите”, коментира Тодор Попов.

„Атестатът за всеки човек или организация е това, което остава след него. Ние сме показали и доказали с работата си за тези 8 години, че сме най-добрите. Хората бързо свикнаха с направеното и смятат, че това е една константа. Но зад това стои трудът на страшно много хора през тези години”, заяви още независимият кандидат за кмет на Пазарджик.

Досегашният кмет не иска да слуша, да прави и да споделя социологически проучвания: “Социологията е на 25-и. Там е истината!”. “Животът няма да свърши на 26 октомври. Много е важно да запазим добрия тон, добрите отношения. Аз държа на стила, който сме наложили през тези години. Както започваме, така и завършваме нашата кампания: позитивни, усмихнати, уверени и убедени, че така трябва да се прави кампания – с позитивизъм, с професионализъм, с акцент върху това, което трябва да бъде направено през следващите 4 години”, каза още Тодор Попов.

Мащабните проекти, за които има готовност и предстои да се реализират, са изграждането на Западния околовръстен път, на регионалното депо, на нов жилищен квартал в Пазарджик – в района на новата автогара, както и реновирането на кварталите “Марица”, “Моста на Лютата”, “Болницата”, “Ябълките” и бул. “Стефан Караджа”. До началото на пролетта трябва да започне санирането на одобрените 23 многофамилни жилищни сгради. Като следващи инфраструктурни проекти и акценти Попов посочи още “Зоната на здравето”, разширяването на бул. “Александър Стамболийски” и участъка на улицата от “Цар Освободител” до пожарната. В ход е и почистването на речните корита.

На референдума Тодор Попов ще пусне бюлетина ЗА електронното гласуване. “Бъдещето е в електронното гласуване. По този начин много сънародници ще бъдат улеснени, повече млади хора ще станат активни. Жалко е, че двата по-важни въпроса за референдума – за мажоритарния вот и за задължителното гласуване, бяха отрязани. А относно мажоритарността – аз съм живият пример, че тя е важна”, коментира Попов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете