Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 29 февруари 2020

Дневният хороскоп на Алена за събота, 29.02.2020

На 29 февруари 2020 да почерпят

Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Българи дариха 178 000 евро за бебето Анди Чернодробната трансплантация ще е в Германия, някой от родителите ще е донор

Младен Маринов: Предприемаме всички мерки за засилена охрана на границата

Борисов към Шарл Мишел: Безопасността на външните граници има пряко отношение към общата сигурност на ЕС

Борисов и фон дер Лайен обсъдиха проблема с мигрантите в Турция

Първите тестове за коронавирус в отбора на „Лудогорец“ са отрицателни

Турция пусна бежанците (обзор) Премиерът Борисов прати армия и жандармерия по границата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ангела Меркел разкритикува нападението срещу турски войници в Сирия

Турция е поискала от Русия незабавно да спре огъня в Идлиб

ВМА: Всички проби, изследвани за коронавирус днес, са отрицателни

Независимият кандидат за кмет на Пазарджик Тодор Попов: Който е подценил интелигентността на хората, е сгрешил

Независимият кандидат за кмет на община Пазарджик Тодор Попов не е привърженик на закриването на кампаниите и финалните концерти. За него кампанията е само част от работния процес – време, в което да бъде представено какво предстои да се направи. Това свое разбиране за предизборната кампания той отстоява за трети път. Както и преди 4, и преди 8 години, кампанията му ще завърши днес с предизборна среща в едно от селата на общината – Черногорово.

„Искам да помоля нашите съграждани: Да излезем и да гласуваме на 25 октомври. Важно е кой ще управлява общината, нашите села, кои хора ще вземат важните решения в общинския съвет. Кой за кого ще гласува е въпрос на негово лично желание и преценка. Важно е да изберем най-добрите, най-отговорните, най-мотивираните и най-подготвените професионално хора. Кои ще бъдат тези хора – ще решат всички наши скъпи съграждани. Аз винаги съм вярвал, а и сега съм убеден в интелигентността им. Те ще я покажат и на тези избори. Който в кампанията си е подценил интелигентността на хората, е сгрешил“, сподели Тодор Попов.

Той акцентира отново на това, че е единственият истински независим кандидат в Пазарджик. „Трети мандат вече се кандидатирам като такъв, с подписи на хората. Смятам, че това е начинът. В Пазарджик наложихме уникален за страната ни модел на истинско местно самоуправление – с презентирането и избирането на кандидат, който е номиниран от гражданите, а не от партии. Което, разбира се, не се харесва на всички политически партии. Но в крайна сметка си е проблем на партиите“, коментира Тодор Попов.

„Атестатът за всеки човек или организация е това, което остава след него. Ние сме показали и доказали с работата си за тези 8 години, че сме най-добрите. Хората бързо свикнаха с направеното и смятат, че това е една константа. Но зад това стои трудът на страшно много хора през тези години“, заяви още независимият кандидат за кмет на Пазарджик.

Досегашният кмет не иска да слуша, да прави и да споделя социологически проучвания: „Социологията е на 25-и. Там е истината!“. „Животът няма да свърши на 26 октомври. Много е важно да запазим добрия тон, добрите отношения. Аз държа на стила, който сме наложили през тези години. Както започваме, така и завършваме нашата кампания: позитивни, усмихнати, уверени и убедени, че така трябва да се прави кампания – с позитивизъм, с професионализъм, с акцент върху това, което трябва да бъде направено през следващите 4 години“, каза още Тодор Попов.

Мащабните проекти, за които има готовност и предстои да се реализират, са изграждането на Западния околовръстен път, на регионалното депо, на нов жилищен квартал в Пазарджик – в района на новата автогара, както и реновирането на кварталите „Марица“, „Моста на Лютата“, „Болницата“, „Ябълките“ и бул. „Стефан Караджа“. До началото на пролетта трябва да започне санирането на одобрените 23 многофамилни жилищни сгради. Като следващи инфраструктурни проекти и акценти Попов посочи още „Зоната на здравето“, разширяването на бул. „Александър Стамболийски“ и участъка на улицата от „Цар Освободител“ до пожарната. В ход е и почистването на речните корита.

На референдума Тодор Попов ще пусне бюлетина ЗА електронното гласуване. „Бъдещето е в електронното гласуване. По този начин много сънародници ще бъдат улеснени, повече млади хора ще станат активни. Жалко е, че двата по-важни въпроса за референдума – за мажоритарния вот и за задължителното гласуване, бяха отрязани. А относно мажоритарността – аз съм живият пример, че тя е важна“, коментира Попов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.