Националите пак срещу Франция

Националите по волейбол ще се изправят отново срещу кошмарния за тях в последната година настоящ европейски шампион и победител в Световната лига отбор на Франция и на олимпийската квалификация в Берлин от 5 януари.


Нашите попаднаха в по-тежката група още с олимпийския първенец Русия и Финландия. В другата четворка са Германия, Полша, Сърбия и Белгия. Групите са сформирани по метода на серпентината - в едната са отбори с номера 1-4-5-8 в европейската ранглиста, в другата са 2-3-6-7. Германците като домакини стават отбор №1, а останалите държави се подреждат на този принцип, като жребий не е теглен. Първите два отбора в квартетите се класират за полуфиналите, победителят взема виза за олимпиадата, вторият и третият се класират на последната квалификация в Япония през месец май.


Андрей Жеков претърпя успешна операция в Мюнхен. От левия крак на разпределителя са отстранени образувания, които са притискали ахилеса и мускулите на прасеца. Заради това той е изпитвал силни болки при отскок.


Същевременно президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич изпрати писмо до родната централа: „Благодарим на вашата федерация и организационния комитет за отличната работа на европейското първенство. Искрено оценяваме цялата работа, която сте свършили, за да осигурите плавното протичане на събитието и адмирираме работата на българските официални лица, които направиха седмицата, прекарана в София, толкова приятна и вълнуваща“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт