24 863 са регистрираните без работа в Северозапада

Нинова: Гинка от Пазарджик купи ЧЕЗ?! Толкова ли няма държавата 300 милиона, попита лидерът на БСП

Волен Сидеров: Всичко в коалицията е наред, надявам се да се виждаме по-често Нямаме абсолютно никакви разминавания, заяви Цветан Цветанов

Проф. Емил Ботев: Успешните прогнози за земетресения са под 10%

Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

В Одеса преобразиха паметник на Ленин в Дарт Вейдър

Уважението на украинците към Дарт Вейдър придоби нови измерения след като дизайнер от Одеса превърна статуя на Владимир Ленин в паметник на Дарт Вейдър, съобщи Би Би Си.

Статуята, която се намира близо до фабрика в града, е променена от Александър Милов – украински артист, дизайнер и аниматор.

Милов се надява новият му проект да привлече фенове на „Междузвездни войни“, а не след дълго да се появят и развлекателни зони в района на фабриката.

С поставения под каската на Вейдър рутер, статуята не само ще предава Тъмната сила, но и ще предоставя безплатен достъп до интернет.

По думите на местни жители статуята на Ленин е трябвало да бъде разрушена, заради процеса на декомунизация, стартиран от властите в Киев. По молба на работниците във фабриката, както и на граждани на Одеса, паметникът е бил спасен и възстановен.

С течение на времето фигурата, направена от гипс, станала много чуплива, така че Милов трябвало първо да я укрепи със специална паста. След това артистът започнал да облича Ленин в дрехите на Дарт Вейдър. Новото облекло, включително шлема и пелерината, е изработено от титаниева сплав.

Известният злодей е популярен герой в Украйна. Той е лидер на Украинската интернет партия. Миналата година Вейдър се кандидатира за президент, а след това и за кмет на Киев и Одеса, като обеща безплатни часове по информатика и чужди езици за всички украинци, както и забрана на ГМО храните и драстично намаление на данъците.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете