Старозагорци ще се возят в най-модерните автобуси

Първите четири чисто нови автобуси, които ще обслужват обществения транспорт бяха представени в Стара Загора.

"Старозагорци ще се возят в най-модерните и екологични автобуси в България", категоричен бе Йордан Николов, временно изпълняващ длъжността кмет на общината. В Града на липите пристигнаха първите два соло автобуса, произведени от "Соларис", Полша и първите два съчленени автобуса от "Сор Либхави", Чехия.

Градът получи от правителството 30 млн.лв. от спестените средства по изпълнението на ОП ДРегионално развитие" 2007-2013, като допълнителен компонент в обхвата на проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора", за доставката на 55 нови автобуса - 5 съчленени и 50 единични.

Предстои обучение на шофьорите и механиците, след което автобусите ще бъдат включени в превозването на пътници по градската мрежа на общината. От 1 януари догодина всички автобуси ще се включат в автопарка на общинското транспортно дружество. Автобусите са с нисък под, капацитетът на съчленените е за 142 пътници, от които 43 са седящите места, а на соло автобуси е за 75 пътници, от които 31 седящи. Гаранционният им срок е 36 месеца и включва 350 000 км пробег. В продължение на 10 години производителите се задължават да осигурят гаранционно и следгаранционно обслужване, включващо доставка на резервни части.

Двигателите на автобусите са дизелови с 6 цилиндъра и отговарят на екологично изискване EURO 6.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони