Утре валежите спират, температурите се повишават

През нощта разкъсването и намалението на облачността от северозапад ще продължи. Над Югоизточна България ще се задържи облачно и на места там все още ще превалява. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от север. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по-високи по Южното Черноморие.

Още преди обяд в Северозападна България, а след пладне и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В сутрешните часове, на отделни места в Дунавската равнина видимостта ще e намалена от мъгла. През деня валежите и в югоизточните райони ще спрат, но облачността там ще се задържи значителна. Вечерта вятърът от север ще стихне. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 11° и 16°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН за "Фокус".

В часовете до обяд над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места в крайните южни райони все още ще има слаби превалявания. След пладне облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен северен вятър, който вечерта ще отслабне. Максимални температури – между 13° и 15°, температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето е 2-3 бала. Облачността над планините ще се разкъсва и намалява, на много места до предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северната четвърт, ще е до умерен, по високите и открити части – временно и силен. Ще започне да се затопля. Максимална температура на височина 1200 метра – около 8°, на 2000 метра – около 4°.

В неделя и в началото на следващата седмица ще е без валежи, с разкъсана облачност, почти тихо. На места в низините сутрин ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, а максималните - между 12° и 17°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето