"Ботев" (Пд) излъга "Пирин" с 10 души и гол на дебютант

Тимът на ФК "Ботев" (Пд) излъга "Пирин" (Бл) с 1:0 в опашкарското дерби на 13-ия кръг на "А" група и се отдалечи от зоната на изпадащите, след като "канарчетата" измъкнаха безценните 3 точки с 10 души и с гол на дебютанта Грегъри Нелсън в 66-ата минута.

Още в 36-ата минута "жълто-черните" останаха с човек по-малко, след като резервата Божидар Васев си заработи глуповато 2 жълти картона за по-малко от 5 минути - за влизане на терена като на селски мач и без разрешение и за брутален фаул.

Още преди това домакините загубиха двама основни футболисти - Лъчезар Балтанов напусна със счупен нос, след като бе ударен с лакът от халф на "Пирин", а Орлин Старокин получи разтежение в дясното бедро.

С подкрепата на малобройната си публика "канарчетата" се вдигнаха след почивката и нанесоха своя удар в 66-ата минута, когато холандското крило Грегъри Нелсън завърши с гол убийствена контра на Даниел Генов и Рахави Кифуети. Конгоанецът пропусна в 71-ата минута да довърши гостите, които също сътвориха няколко заплахи пред вратата на бразилеца Голас, но те бяха пропилени на 2 пъти от Благой Наков и от Маркиньос.

Така "Ботев" (Пд) записа втора победа с 1:0 над "Пирин" в битката за оцеляване, като предишния път на 9 август в Благоевград "канарчетата" стигнаха до успеха дори с 9 души.

"Тотално надиграхме "Ботев" и трябваше да бием поне с 3-4 гола разлика, но вместо това загубихме", декларира новият треньор на "Пирин" Наджи Шенсой. Той се оплака, че е работил в 6 държави и никъде не се е сблъсквал с подобна бюрокрация като в българския футбол. Роденият в Косово специалист бе допуснат до пейката на гостите едва за второто полувреме, а през първото бе прогонен от сектора срещу централната трибуна зад една от вратите. Словенският му колега Ермин Шиляк пък си загуби гласа от викане и не се яви в залата за пресконференции, в която на топло и на антибиотици с висока температура мача изгледа президентът на "Ботев" (Пд) Ангел Палийски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ