Прокуратурата: Плакатите на Чикагото накърняват добрите нрави

Обявеният за издирване кандидат-кмет на Русе Венцислав Ангелов е осъден за трафик на кокаин за 1,5 млн. леваЧикагото търсел убежище от „Хизбула“

Прокуратурата поиска Окръжната избирателна комисия в Русе да премахне агитационните плакати на осъдения за накротрафик кандидат за кмет Венцислав Ангелов-Чикагото, защото „накърняват добрите нрави“.

Макар и в предизборна кампания, Чикагото е в неизвестност, след като на 28 септември Върховният касационен съд го осъди на 3 г. и половина за трафик от Перу на 52 кг кокаин за 1,5 млн. лв. Чикагото вече е обявен за издирване.

„С укриването си Ангелов демонстрира незачитане на реда в държавата и препятства изпълнението на наложеното му наказание. Всеки кандидат за кмет, който претендира за доверието на жителите на общината, следва да спазва законите и да дава своя личен пример за утвърждаване на правовия ред, а не демонстративно да ги нарушава“, съобщават от прокуратурата. И добавят: „Особено фрапиращо в случая е разполагането на агитационен плакат пред сградата на Съдебната палата в Русе, която олицетворява правораздаването в България, признало този кандидат за виновен в извършването на такова тежко престъпление“, посочват от прокуратурата.

Преди присъдата да влезе в сила, Чикагото обяви, че ще иска политическо убежище от "Хизбула" в Ливан или в Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини