Президентът Румен Радев пред кипърския бизнес: България е водеща във финтех индустрията в Източна Европа

Завръщане с 1000 конски сили Величественият офроудър Hummer възкръсва под марката GMC

Смъртните случаи от коронавиурса в Италия вече са 11, заразените са над 300

Изследват бебе на годинка за коронавирус в Пловдив

Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Да поговорим сериозно за достъпността Нека видим в сравнителен план колко много път имаме да извървим като общество

Наливат 13 млн. лв. в „Левски“

„Левски“ ще увеличи уставния си капитал с 13 млн. лв. Капиталът от 30 669 974 лв. ще стане 43 669 974 лв. Ще бъдат издадени 13 000 000 обикновени поименни акции с право на глас, всяка по 1 лв. Новият акционер, който не е обявен, ще ги придобие по тази цена. Общото събрание на 23 ноември ще фиксира промяната.

Тогава ще има нови хора в Надзорния съвет, който ще е с друг председател вместо Тодор Батков, предстоят рокади и в Управителния съвет. Един шефски пост ще има за Иво Тонев, за другия – ще видим, като Александър Ангелов е сред вариантите.

Адвокатът, както и другите двама настоящи собственици Тонев и Николай Иванов, няма да придобиват повече акции. Така новият, четвърти собственик, поне според обявените цифри, ще държи основния пакет. Тези 13 млн. акции са почти 33,3% от бъдещия капитал. Ангелов, Тонев и Иванов държат равни дялове. Поне на теория те би трябвало да останат с по около 22%.

Естествено бъдещият четвърти собственик може да отстъпи част от своя дял примерно на фенска организация, и така да остане с по-малко проценти.

Конкретиката засега е тема предимно за клюки, в „Левски“ обичат да помълчат. Възможно е сумата от 13 млн. лв. да покрие даваното от генералния спонсор „Виваком“ по 3-годишен договор и компанията да вземе водещ дял в клуба.

Какво ще прави „Левски“ с парите? Приоритет остава уреждането на стари задължения, най-вече към НАП. „Сините“ плащат на хазната разсрочено по „железен“ договор с обезпечение (вероятно е заложена и емблемата) и с фиксирани дати. Очертава се обаче „Герена“ предсрочно да уреди задълженията.

Ще има пари и за зимна селекция, която няма да е скъпа. И поне засега не става въпрос за стоварени наведнъж 13 млн. лв.: „Харчете!“ Обявеният през юли годишен бюджет на „Левски“ е 6,5 млн. лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.