Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Наливат 13 млн. лв. в “Левски”

„Левски“ ще увеличи уставния си капитал с 13 млн. лв. Капиталът от 30 669 974 лв. ще стане 43 669 974 лв. Ще бъдат издадени 13 000 000 обикновени поименни акции с право на глас, всяка по 1 лв. Новият акционер, който не е обявен, ще ги придобие по тази цена. Общото събрание на 23 ноември ще фиксира промяната.

Тогава ще има нови хора в Надзорния съвет, който ще е с друг председател вместо Тодор Батков, предстоят рокади и в Управителния съвет. Един шефски пост ще има за Иво Тонев, за другия – ще видим, като Александър Ангелов е сред вариантите.

Адвокатът, както и другите двама настоящи собственици Тонев и Николай Иванов, няма да придобиват повече акции. Така новият, четвърти собственик, поне според обявените цифри, ще държи основния пакет. Тези 13 млн. акции са почти 33,3% от бъдещия капитал. Ангелов, Тонев и Иванов държат равни дялове. Поне на теория те би трябвало да останат с по около 22%.

Естествено бъдещият четвърти собственик може да отстъпи част от своя дял примерно на фенска организация, и така да остане с по-малко проценти.

Конкретиката засега е тема предимно за клюки, в „Левски“ обичат да помълчат. Възможно е сумата от 13 млн. лв. да покрие даваното от генералния спонсор „Виваком“ по 3-годишен договор и компанията да вземе водещ дял в клуба.

Какво ще прави „Левски“ с парите? Приоритет остава уреждането на стари задължения, най-вече към НАП. „Сините“ плащат на хазната разсрочено по „железен“ договор с обезпечение (вероятно е заложена и емблемата) и с фиксирани дати. Очертава се обаче „Герена“ предсрочно да уреди задълженията.

Ще има пари и за зимна селекция, която няма да е скъпа. И поне засега не става въпрос за стоварени наведнъж 13 млн. лв.: „Харчете!“ Обявеният през юли годишен бюджет на „Левски“ е 6,5 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете