Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

ЦИК: Избирателите да не чакат до последния момент

Приканваме избирателите да не чакат до последния момент, за да отидат до урните, тъй като изборният процес отнема време . Това каза говорителят на комисията Александър Андреев в предаването избори по БНР по повод това, че заради трите бюлетини и процедурата, която се спазва при гласуването на всеки един избирател отнема минимум 5 минути.

„Надявам се, че изборният ден ще протече нормално. Това не са първите избори, в които гласуваме с повече от три бюлетини. Няма нищо по-различно от предходните избори, в които е било така”, заяви Андреев.

„Това, за което ние приканваме е избирателите да не чакат последния момент, а да отидат, колкото се може по-рано до урните. В нашата разяснителна кампания винаги сме посочвали, че избирателят преди да влезе в изборното помещение е хубаво от информационното табло да се информира за кандидатите от листата, за която ще гласува, за да не губи време”, допълни говорителят на ЦИК.

Той обясни, че подготовката на бюлетините, тоест откъсването, което трябва да стане пред самия избирател, както и слагането на печата, допълнително довеждат до леко забавяне. „Но аз мисля, че няма да има проблем избирателите, които трябва да гласуват и наистина имат такова желание и не чакат в последния момент, ще могат да упражнят своя глас”, посочи Андреев.

Той обясни, че членовете на секционните бюлетини питат избирателите дали искат бюлетина за националния референдум, защото самият избирател само по себе си може да каже дали желае да гласува.

„Желанието е изразяването на волята на избирателите дали желаят или не да гласуват в определените избори – за местна власт или национален референдум”, отбеляза Андреев. Той обясни, че има два различни списъка и не би следвало да има проблем, ако един избирател гласува само на местните избори и в последствие, в по-късен етап от деня реши все пак да упражни правото си на глас и за националния референдум.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.