На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

ГЕРБ с жалби за нарушения в Хисаря, Панагюрище, Монтана и Силистра

Жалби за нарушения в Хисаря, Панагюрище, Монтана и Силистра в изборния ден подаде ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията. 

ГЕРБ-Хисаря сезира ОИК за нарушение, свързано с изискванията за членове на СИК

Общинският ръководител на ГЕРБ – Хисаря Бойко Цветанов Гавраилов подаде жалба до ОИК-Хисаря относно нарушение на Изборния кодекс във връзка с изискванията за членове на СИК при провеждане на местни избори.

Жалбата е заради това, че председателят на секция 016-ОУ “20-ти април” Ана Франц Манавска е във фактическо съжителство с кандидата за общински съветник от НФСБ -Танчо Спасов Пройчев.

ГЕРБ-Панагюрище подаде жалба до ОИК за незаконна агитация от превозно средство

ГЕРБ-Панагюрище подаде жалба до ОИК за незаконна агитация от превозно средство. Жалбата е за залепен плакат на задното стъкло на автомобил, паркиран до входа на избирателната секция в село Поибрене. Плакатът е на кандидата за кмет на селото от Реформаторския блок. Автомобилът е марка ”ПЕЖО” С РЕГ.№ РА 3369 ВА, като не е изяснена неговата собственост.

Сигналът е подаден от кандидата на ГЕРБ за кмет на Поибрене Теодор Георгиев. 

ГЕРБ – Монтана внесе две жалба в Общинската избирателна комисия за неправомерна предизборна агитация

Предизборният щаб на ПП ГЕРБ – Монтана внесе жалба до ОИК – Монтана за нарушение, изразяващо се в поставяне на агитационни материали на ПП АТАКА в близост до две секционни избирателни комисии №37 и 38 в град Монтана . Със същият мотив е и жалбата в която е посочено, че в кв.“Мала Кутловица“, след извършена проверка на място е установено, че до избирателни секции с номера 53 и 54, намиращи се в сградата на читалището от вътрешната страна на оградата са поставени агитационни материали на Коалиция „Заедно за Монтана“ . И в двата случая агитационните материали са разлепени на разстояние по-малко от 50 м от входа на сградите, в които са изборните помещения, което е в нарушение на чл.184 ал.1 от Изборния кодекс.

Жалбите са внесени от Любомир Стефанов Петков, кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ, съответно, с Вх. № 295/25.10.2015 г. и 296/25.10.215 г. В тях се настоява за навременни действия във връзка с отстраняване на допуснатото нарушение. В случай, че ОИК не реагира своевременно, да бъде приложена административно-наказателната разпоредба на Изборния кодекс, а именно на ПП „Атака“ и Коалиция „Заедно за Монтана“ да бъде наложена глоба, се посочва в жалбите.

ГЕРБ Силистра подаде жалба в прокуратурата за нерегламентирана агитация

Жалба срещу нерегламентирана агитация в изборния ден в Силистра е подадена от партия ГЕРБ. Жалбата с вх.№ 149213 е във връзка с това, че кандидат за общински съветник от партия ДПС указвал начин за гласуване на избиратели, чрез предоставяне на образци на бюлетини. Предоставяни са били и агитационни материали на ДПС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.