Свалиха скришом транспарант на издирван кандидат-кмет в Русе

Предизборният транспарант на обявения за национално издирване кандидаткмет на Русе - Венцислав Ангелов /Чикагото/, който се вееше досами централния вход на съдебната палата, изчезна тихомълком. За него напомня само останало парче сезал на близкото дърво, установи проверка на "Труд".

Главна прокуратура /ГП/ настоя още в петък да се премахнат и изземат агитационните му материали, от Общинската избирателна комисия /ОИК/ се позова на закона. Тя реши да се допита първо до и.д. кмет на община Русе Димитър Наков дали транспарантът е поставен на подходящо място. Ако не може да стои пред сградата, той ще се свали, след като изтече 3-дневният срок за обжалване, т.е. след изборите.

"С укриването си от органите на съдебната власт и полицията Ангелов демонстрира незачитане на реда в държавата и препятства изпълнението на наложеното му наказание", напомнят от ГП. Предизборната кампания на Венцислав Ангелов, който е осъден на три съдебни инстанции за трансграничен трафик на кокаин, накърнява добрите нрави. Популяризирането му засяга чувството на русенци за достойнство и уважение към органите на властта.

Венцислав Ангелов още е в листите за кандидаткмет и за общински съветник, реши ОИК. Макар че се издирва, той още не е открит от полицията.

Чикагото беше номиниран за градоначалник от Националната републиканска партия, дни преди Върховният касационен съд да потвърди присъдата му от 3,6 г. за участие в наркотрафик. Още преди да чуе решението, кандидаткметът заяви, че ще иска политическо убежище от Хизбула в Ливан или в Русия. После обяви в социалните мрежи, че е в Банкя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини