Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Свалиха скришом транспарант на издирван кандидат-кмет в Русе

Предизборният транспарант на обявения за национално издирване кандидаткмет на Русе – Венцислав Ангелов /Чикагото/, който се вееше досами централния вход на съдебната палата, изчезна тихомълком. За него напомня само останало парче сезал на близкото дърво, установи проверка на „Труд“.

Главна прокуратура /ГП/ настоя още в петък да се премахнат и изземат агитационните му материали, от Общинската избирателна комисия /ОИК/ се позова на закона. Тя реши да се допита първо до и.д. кмет на община Русе Димитър Наков дали транспарантът е поставен на подходящо място. Ако не може да стои пред сградата, той ще се свали, след като изтече 3-дневният срок за обжалване, т.е. след изборите.

„С укриването си от органите на съдебната власт и полицията Ангелов демонстрира незачитане на реда в държавата и препятства изпълнението на наложеното му наказание“, напомнят от ГП. Предизборната кампания на Венцислав Ангелов, който е осъден на три съдебни инстанции за трансграничен трафик на кокаин, накърнява добрите нрави. Популяризирането му засяга чувството на русенци за достойнство и уважение към органите на властта.

Венцислав Ангелов още е в листите за кандидаткмет и за общински съветник, реши ОИК. Макар че се издирва, той още не е открит от полицията.

Чикагото беше номиниран за градоначалник от Националната републиканска партия, дни преди Върховният касационен съд да потвърди присъдата му от 3,6 г. за участие в наркотрафик. Още преди да чуе решението, кандидаткметът заяви, че ще иска политическо убежище от Хизбула в Ливан или в Русия. После обяви в социалните мрежи, че е в Банкя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.