На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Миков: Очаквам да има проблеми при протичането на изборния процес

Гласувах за промяна в София, очаквам да има проблеми при протичането на изборния процес . Това каза лидерът на БСП Михаил Миков, който упражни правото си на глас в изборна секция 6 в столицата , в 41 СОУ „Патриарх Евтимий“, предаде „Фокус“.

„Гласувах за промяната – за една София, обърната към хората, а не само към обществените поръчки и усвояването на парите“, допълни Миков. Той заяви, че очаква да има зaтруднения пред нормалното протичане на изборния процес, заради времето, което отнема самото гласуване и мнoгото бюлетини.

„Още през март и след това през юли категорично предупредих за проблемите, които ще се създадат на тези избори, заради съчетаването им с референдума. Видя се, че хората не знаят за референдума“, заяви Миков. Дори тези, които го подкрепят предпочетоха да го употребят за своята кампания за местните избори, а не да разясняват позиции в информационната кампания за него. Сега очаквам, че ще има проблеми при гласуването, преброяването и отчитането на резултатите.Всичко това беше направено нарочно, защото човек трябва да е доста далеч от действителността, за да не си представя за какво става въпрос. Законодателството и за референдума, и за местните избори показват всички тези затруднения. Трябваше просто да проверят колко време трябва на едни човек, за да се оправи в тази сложна бумащина“, коментира Миков.

Имам усещането, че това беше направено умишлено и някои хора, които нямат особено мотивация да не отидат да гласуват, а това да увеличи ролята на купените гласове“, каза още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.