Миков: Очаквам да има проблеми при протичането на изборния процес

Гласувах за промяна в София, очаквам да има проблеми при протичането на изборния процес . Това каза лидерът на БСП Михаил Миков, който упражни правото си на глас в изборна секция 6 в столицата , в 41 СОУ "Патриарх Евтимий", предаде "Фокус".

"Гласувах за промяната - за една София, обърната към хората, а не само към обществените поръчки и усвояването на парите", допълни Миков. Той заяви, че очаква да има зaтруднения пред нормалното протичане на изборния процес, заради времето, което отнема самото гласуване и мнoгото бюлетини.

"Още през март и след това през юли категорично предупредих за проблемите, които ще се създадат на тези избори, заради съчетаването им с референдума. Видя се, че хората не знаят за референдума", заяви Миков. Дори тези, които го подкрепят предпочетоха да го употребят за своята кампания за местните избори, а не да разясняват позиции в информационната кампания за него. Сега очаквам, че ще има проблеми при гласуването, преброяването и отчитането на резултатите.Всичко това беше направено нарочно, защото човек трябва да е доста далеч от действителността, за да не си представя за какво става въпрос. Законодателството и за референдума, и за местните избори показват всички тези затруднения. Трябваше просто да проверят колко време трябва на едни човек, за да се оправи в тази сложна бумащина", коментира Миков.

Имам усещането, че това беше направено умишлено и някои хора, които нямат особено мотивация да не отидат да гласуват, а това да увеличи ролята на купените гласове", каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини