В Неделино следят в кабините да не влязат химикалки със симпатично мастило

Всички СИК в Неделино следят след всеки гласувал дали не е подменена или оставена допълнително химикалка в кабината, която е различна от раздадените от ОИК. От общинската избирателна комисия разпоредили да се следи стриктно за наличието само на валидния химикал в кабината, заради сигнал преди изборния ден от кандидат за вота. Той заявил, че има съмнение за разпространение на химикалки със симпатично мастило, с какъвто известно време след зачертаването знакът изчезвал.

"Сигналът дойде преди началото на изборния ден по имейла на ОИК. Всички избирателни комисии още при обучението, а след това и при раздаването на материалите са предупредени да следят за химикалките. На всички са раздадени от ОИК химикалки, с които да отбелязват вота си изибрателите в кабините за гласуване. В деня на изборите отново сме предупредили всички СИК. След всеки гласувал проверяват дали не е подменена или оставена различна химикалка в кабината, така че да няма никаква възможност такава химикалка да стигне до избирателна кабина в общината. Досега не е консаттиран нито един случай на подмяна", каза шефът на ОИК в Неделино Росен Стоянов.

Към 13.30 часа в община Неделино отбелязаха 45% избирателна активност за местните избори и 25% гласували за референдума. 6186 са избирателите в община Неделино за местния вот, 6130 са гласоподавателите за референдума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони