МВР залови банда малолетни крадци, обирали кафе автомати

Тежка катастрофа затвори пътя Бургас–Поморие

Ученик е задържан под стража за наркотици

Започва укрепване на ската над срутищата по пътя за Рилски манастир

Катастрофа затвори лента на магистрала „Струма“

От петък до неделя са установени 10 735 нарушения на пътя в цялата страна Отнети са 160 свидетелства за управление на МПС

Москва хока САЩ заради Сирия Лавров: Вашингтон пречи на връщането на бежанци

„Реал“ с антирекорд по посещаемост

Започна изграждането на спортно игрище в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград

Община Варна събра 33 000 лева от такса „домашен любимец“

„Ботев“ (Пловдив) се подсилва с бразилец

Лекарският съюз за починалата родилка в Сливен: Напрежението към лекарите, няма да разреши проблемите

Обвиниха нападателя от Лондон в опит за убийство на цивилни граждани и на полицаи

Министър Захариева поиска незабавна среща между КФН и кипърското финансово министерство

Полицията издирва 32-годишен мъж

В Неделино следят в кабините да не влязат химикалки със симпатично мастило

Всички СИК в Неделино следят след всеки гласувал дали не е подменена или оставена допълнително химикалка в кабината, която е различна от раздадените от ОИК. От общинската избирателна комисия разпоредили да се следи стриктно за наличието само на валидния химикал в кабината, заради сигнал преди изборния ден от кандидат за вота. Той заявил, че има съмнение за разпространение на химикалки със симпатично мастило, с какъвто известно време след зачертаването знакът изчезвал.

„Сигналът дойде преди началото на изборния ден по имейла на ОИК. Всички избирателни комисии още при обучението, а след това и при раздаването на материалите са предупредени да следят за химикалките. На всички са раздадени от ОИК химикалки, с които да отбелязват вота си изибрателите в кабините за гласуване. В деня на изборите отново сме предупредили всички СИК. След всеки гласувал проверяват дали не е подменена или оставена различна химикалка в кабината, така че да няма никаква възможност такава химикалка да стигне до избирателна кабина в общината. Досега не е консаттиран нито един случай на подмяна“, каза шефът на ОИК в Неделино Росен Стоянов.

Към 13.30 часа в община Неделино отбелязаха 45% избирателна активност за местните избори и 25% гласували за референдума. 6186 са избирателите в община Неделино за местния вот, 6130 са гласоподавателите за референдума.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.