Застъпник се сби с избиратели в шуменското село

Застъпник на голяма политическа сила се сби с избиратели в шуменското село Вълнари. Изборният ден в секцията в селското читалище бил прекъснат за час и половина, съобщи председателят. Раздаването на юмруци станало към 10,50 часа, когато в секцията влезли да гласуват възрастните Джемил Салим и съпругата му Атче. Мъжът бил ударен два-три пъти по лицето, съпругата му отнесла един удар от младият застъпник Хюсеин А.

Според очевидци, агресията била необяснима и продължила и пред секцията. Сигурно е, че двете страни са привърженици на различни кандидат-кметове. Някои допълват, че забърканите в боя имали и роднински отношения.

На мястото е пристигнала линейка, на пострадалите е оказана медицинска помощ. Те ще бъдат освидетелствани от съдебен лекар. По случая работят полицейски служители на РУ-Каолиново, запозната е и районната прокуратура в Нови пазар.

Пак в село Вълнари жена с над 90% увредено зрение и решение на ТЕЛК дошла да гласува с придружител, но от секционната комисия не искали да го допуснат в тайната стаичка. От ОИК-Никола Козлево се произнесли, че жената може да гласува с чужда помощ и тогава стриктните членове я допуснали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини