На 21 август 2018 да почерпят

Валери Божинов разцепи Враца

Русия показа „изтребител на дронове“ Деривация-ПВО ще може да сваля както дронове, така и ракети

“Левски“ избира между естонец и наш национал

Инженерът, проектирал моста „Моранди“, сам предупредил за агресивна корозия

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Катастрофа с 3 коли стана на магистрала „Тракия” В болница е 29-годишна пътничка

Имаме ли право на допълнителен платен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 август 2018

По 314 лева харчи българинът за почивка По-икономични от нас са латвийците и румънците

Двама души са арестувани във връзка със стрелбата по сградата на американското посолство в Анкара

Строят 7 детски площадки в „Младост“ Съоръженията струват 280 000 лева

Хиляди учители не достигат в страната Увеличението на заплатите цели справяне с кадровия дефицит

Евакуираха село в гръцкия полуостров Пелопонес заради горски пожар

Голяма част от София без топла вода за 10 дни Правят профилактика и ремонти на топлопреносната мрежа

Ето най-фрапантните нарушения в изборния ден

Сто двайсет и пет жалби са постъпили в Централната избирателна комисия към този момент, съобщи говорителят ЦИК Камелия Нейкова, цитиран от „Дарик“. Сред по-фрапантните нарушения е сигнал за село Пчеларово, община Генерал Тошево, където членовете на СИК не са давали бюлетините за кмет на община на хората. Гласували са над 100 избиратели, които в момента са връщани, за да могат да гласуват отново.

В село Мененкьово, община Белово бюлетините са откъсвани с отрязъка, който трябва да остане в кочана, а в София в 88 училище, 17-та секция, бюлетините, след откъсване на отрязъка са разтваряни и се е виждало гласуването на избирателите.

В 14:20 часа е възстановено гласуването в село Поточница, община Крумовград, където изборният ден започна с гаф, тъй като в бюлетината с кметове за кметства е вписан само единият от двамата кандидати.

В МВР и прокуратурата във Видин е получен сигнал, че в част от комисиите има химикалки с „изчезващо“ мастило. Освен това се проверява и сигнал за това, че общински съветник в ромската махала контролирано води хората да гласуват.

Кандидат за кмет се сби с член на СИК. Кандидат за кмет на община Антоново се е сбил с член на избирателната комисия в село Трескавец. „Помолили са кандидатът за кмет да напусне секцията, но той отказал. След което се нахвърлил върху опонента си член на СИК“, потвърди председателят на общинската избирателна комисия в Антоново Райка Владимирова.

Заради продължаващия технически проблем със сайта на централната комисия, все още не е ясна актуалната избирателна активност за страната. Предстои в кратки срокове да бъдат оповестени данните за активността към 13:30 часа.

До момента изборният процес в страната протича спокойно, информира МВР.

До 14.00 часа днес са получени 220 сигнала за нарушения на изборния процес. Оказано е съдействие на 17 избирателни секции. Звената на дирекцията „Български документи за самоличност“ са издали 497 удостоверения при изгубен, откраднат, увреден или унищожен документ за самоличност. На тел. 112 са получени 135 сигнала, свързани с нарушения на изборния процес, които са предоставени на съответните областни дирекции за извършване на проверки. На откритата линия в ситуационния център в МВР са получени 20 сигнала, съотносими към дейността на министерството.

До 12 ч. днес прокуратурата е образувала 92 досъдебни производства за нарушаване на политическите права на гражданите при провеждането на местните избори и националния референдум.

Трима души вече са ефективни присъди за лишаване от свобода, като за две от тях наказанието е наложено след одобрено от съда споразумение с прокуратурата.

Образуваните към момента преписки са 777.

По всички сигнали за извършени престъпления против политическите права на гражданите се извършват проверки.

След като главният прокурор поиска от ЦИК още един имунитет на кандидат за кмет, броят на поисканите имунитети на кандидати за кметове и общински съветници става 10.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.