Агенция АФИС: ГЕРБ събира подкрепата на 26% от населението, БСП – 22,4%

Димитър Маргаритов, КЗП: Социалните мрежи трябва да спазват правилата за защита на потребителите при търговията онлайн

Музей „Етър” в Габрово показва уникални гравирани медни съдове

Арх. Борислав Игнатов: Електронизацията на разрешителните за строеж ще улесни гражданите и общините

Турските власти разпоредиха арест на 170 военни заради преврата

Комисия възпитава с безплатно кино в Шумен Зрителите ще разговарят с Ники Илиев и Орлин Павлов

Каракачанов отговори на Радев: Модернизацията на армията не е прекратена

Боряна Калейн: Не съм тръгвала с идеята за медали

Цветан Цветанов: Президентът изглежда притеснен

Трус с магнитуд 4,3 по Рихтер е регистриран на гръцкия остров Алонисос

ООН призова за борба срещу „Ислямска държава“ в Ирак

Производителят на китарите “Гибсън” е пред фалит

Германски военни в Източна Европа се оплакват от липса на зимно облекло

Мадуро поиска диалог с Тръмп

Фърги за се извини за гавра с химна на САЩ (ВИДЕО)

В родопско село 100 % активност до 13 часа

В рудоземското село Мочура изборите свършиха още в 13 часа, тъй като всички 24 жители на селото вече бяха гласували. Въпреки това секционната избирателна комисия остана до 19 часа, казаха от ОИК – Рудозем. Един човек чакаха да гласува цял следобяд пък в смолянското село Ровина, което нашумя с това, че избира кмет само заради голямата бройка на болните в дома в селото. От 100-те регистрирани в село Ровина 81 са без право на глас, заради психично заболяване, право на вот имат 25. До следобяд 24 от тях бяха гласували, останала бе да гласува трудноподвижна жена, която чакаха в секцията. В 7 села – Широка лъка, Стража, Петково, Равнил, Шаренска, Боровиново и Чала не правиха реално избори за кмет на селото, тъй като имаха само по един кандидат за селски управник.

Избирателната активност в Смолянска област към 17 часа бе 56.13% за местните избори, а за референдума – 40.91%. Интересът към референдума бе в пъти по-нисък на много места спрямо местния вот. Най висока избирателна активност имаше в община Борино – 71.80% за местните избори, спрямо 32.64 % за референдума. В Неделино до 17 часа стигнаха 71.22 на сто избирателна активност за местните избори срещу 41.71% вот за референдума.В Баните гласувалите до смрачаване бяха 62.86 на сто за местните избори срещу 49.81вот за референдума. В Девин до 17 часа бяха гласували 53.77% за местния вот и 33.06 за референдума. В Доспат активността за местните избори бе 66.46 на сто, срещу 24.77 на сто за референдума, в Златоград 57.83 на сто местен вот, срещу 50.76 на сто за референдума, в Мадан – 61.27 на сто местен вот, срещу 46.01на сто за референдума, Рудозем 61.58 на сто местен вот, срещу 34.13 за референдума, в Чепеларе 54.05 на сто местен вот, срещу 45.93 за референдума. В областния Смолян до 17 часа до урните за местен вот стигнаха 46.63 на сто, срещу 42.75 на сто за референдума. В десетте избирателни комисии, полицията и прокуратурата нямаха сигнали за сериозни нарушения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.