Иван Тотев: Гласувах развитието на Пловдив да продължи

Кандидатът за втори кметски мандат на Пловдив инж. Иван Тотев гласува без фанфари и без предварителна разгласа още в 8.45 часа в неделя в СОУ "Пейо Кр. Яворов" в квартал "Кършиака", придружен от чаровната си съпруга Деница. "Гласувах за това развитието на Пловдив да продължи. Гласувах за видимите резултати за Пловдив - Европейската столица на културата през 2019 г. Гласувах за това нашият прекрасен град да е добро и предпочитано място за живот, бизнес и образование, в който децата ни да растат щастливо и спокойно", заяви Тотев, след като упражни правото си на вот. Той призова своите съграждани да отидат масово до урните и с активната си гражданска позиция да станат гарант за развитието на най-стария жив град в Европа.

На кандидата на БСП за кмет на Пловдив Георги Гергов се наложи да почака доста, преди да гласува в секция 98 в ОУ "Гео Милев" в подножието на Стария град. Това даде възможност на градския и областен лидер на "червените" да разкаже как в деня за размисъл е уловил близо 5-килограмов шаран в язовир в региона. "Гласувах за промяна, за Пловдив, за децата и за всички българи в България. Надявам се, че ще има разум и ще се поздравим с добри резултати. Глас народен, глас Божи - каквото каже народът, това ще е. Новият кмет трябва да бъде кмет на града, не да е пионка поставена отгоре", декларира Георги Гергов.

Кандидатът на Патриотичния фронт Славчо Атанасов пък отдавна не крие амбициите си да се върне на бял кон и седне отново в кметския стол в сградата на площад "Стефан Стамболов". "Днес е изключително важен ден за пловдивчани, защото залогът е изключително голям - дали Пловдив ще бъде на пловдивчани или на олигарсите. Гласувам за един нов модел на Пловдив, който беше прилаган преди 4. Модел с грижа за хората, модел с човешко лице в управлението, което не е бездушно и не се крие от хората", заяви Славчо Атанасов, след като пусна бюлетините си в НУ "Климент Охридски" в квартал "Кючук Париж".

Колегата на Славчо Атанасов в парламента и кандидат за кмет на Реформаторския блок Здравко Димитров също обяви, че е гласувал за нов модел на управление, в който "няма да има ваши и наши, всички ще бъдат равнопоставени и бюджетът ще се харчи прозрачно и с допитване до хората". Здравко Димитров коментира и сигналите за нарушения с предварително белязани бюлетини с определен номер на една партия (бел. авт. - № 3 на Иван Тотев и ГЕРБ). "Ние учихме нашите представители как да се опазим от нередности, докато някои други явно са учили техните представители как да ги правят. Дано пак не се снима някой филм как се печелят изборите. На пловдивчани им омръзна да се идва на власт по този начин. Уж сме демокрация, но явно някой не я разбира", допълни Здравко Димитров.

Една от двете дами сред 16-те кандидати за кмет на Пловдив - Дани Каназирева, пък си пожела да стане първата жена кмет в история на древния град. "Пожелавам да се случи най-доброто за града и да върнем уважението към Пловдив. Независимо от това кого ще изберат пловдивчани, най-важното е градът да се развива правилно", допълни кандидатката за кмет на ПП "Съюз за Пловдив".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони