Стойчо Младенов прави фурор край пирамидите

Голяма трагедия, много сълзи и накрая фойерверк. Така мина вторият мач на Стойчо Младенов в египетския „Ал Итихад“ - победа с 1:0 като гост на „Ел Ентаг“ в Кайро. С успеха третият по популярност тим в страната е сред лидерите в класирането с 2 победи от два мача. В предишните 11 сезона „Ал Итихад“ започваше със загуба, а миналия едва се спаси от изпадане.

Какво се случи в Кайро? Час преди мача 17-годишният талант Обама Юсуф научил в съблекалнята страшната вест за смъртта на майка си. Младенов опитал да успокои момчето и му позволил да тръгне за дома си с клубен автомобил. През сълзи тийнейджърът обаче го помолил да остане сред съотборниците си и при нужда дори да се разчита на него.

В напечения мач гол липсваше до добавеното време. Четвърт час преди края Обама влезе на терена, а в 95-ата минута вкара виртуозен гол в стил Лео Меси - с прехвърляне на вратаря. Всички футболисти и треньори прегърнаха 17-годишното момче, за което вече се говори, че е сред големите надежди на египетския футбол. А нападателят посвети гола на покойната си майка.

С победата Младенов още веднъж затвърди репутацията си в Египет. През 2010-а той води отбора ЕНППИ от Кайро и бе избран за най-добър треньор в местното първенство. През лятото Младенов прие офертата на „Ал Итихад“, който 2 години поред се опитваше да го привлече.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ