Изненада в Хасково, Беливанов води с близо 20% на Георги Иванов

Кметският вот в Хасково сервира изненада на кандидатиралия се за пети мандат Георги Иванов. Според паралелното преброяване на "Алфа рисърч" претендентът от ГЕРБ Добри Беливанов събра 49,5 процента от гласувалите. Данните са от 20 часа в неделя при избирателна активност по данни на екзитпола от 49,2 %. Издигнатият от Коалиция "За Хасково" досегашен градоначалник Георги Иванов събира 29,6 % одобрение. Така досегашните областен управител и кмет отиват на балотаж.

Паралелното преброяване на социологическата агенция сочи, че ГЕРБ събира и най-много гласове за общински съветници - 35,7%. 16,9 на сто има Коалиция "За Хасково". Следват ДПС и БСП съответно с 12,3 и 7,8 процента. Реформаторският блок е с 6%. На границата за попадане в местния парламент са още местните коалиции "Българе"и "Народен съюз".

Изявленията на предизборните щабове започнаха след редакционното приключване на "Труд". До тогава нямаше и образувани досъдебни производства за изборни нарушения в Районната прокуратура.

Сред по-фрапиращите жалби е случай от хасковското село Гарваново, където имало 100 души, регистрирани за вота в запусната къща. От прокуратурата са предали на ОИК сигнала за проверка. В друго оплакване пък се твърди, че търговци и клиенти от прочутия неделен битак в Димитровград били кандърдисвани да гласуват срещу 50-60 лв. за единия от основните кандидати за кмет на Хасково.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини