Лютви Местан: Измитането на ДПС е мисия невъзможна

"Резултатите на партиите трябва да се разглеждат от гледна точка на поставените цели. Измитането на ДПС е мисия невъзможна". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след края на изборите за местен вот.

"Към този час имаме 30 спечелени общини на първи тур и в над 20 сме на балотаж със сериозни шансове за победата", коментира председателят на Движението за права и свободи.

"Тезата ми, че местният вот ще зададе нови политически реалности е актуална, въпреки другите твърдения, които чуваме. Единствената разумна контратеза, че няма нова политическа реалност, е да се съгласим с удобното твърдение на коалиционните партньори на ГЕРБ, че резултатът им трябва да се брои на едно с основата политическа сила", каза Лютви Местан.

"Ако се окаже, че някои от коалиционните партньори на ГЕРБ имат повече министерски постове, отколкото кметове на общини, аз бих им предложил да бъдат по-спокойни с менторския тон", поясни той.

"Единствената разумна контратеза, че няма нова политическа реалност, е да се съгласим с удобното за коалиционните партньори на ГЕРБ твърдение, че резултатът им трябва да се брои в едно с основният управляващ субект ГЕРБ", допълни Местан.

"Не знам как се връзва това твърдение с тезата им за самосубектност в политиката им и второ, с менторския им тон. Ако в крайна сметка се окаже, че някои от коалиционните партньори на ГЕРБ имат повече на брой министри, отколкото кметове на общини, бих препоръчал да бъдат малко по-внимателни с менторския си тон както спрямо премиера, така и спрямо останалите политически сили, някои, от които, ако трябва да използвам лексиката на премиера, ги бият за пореден път на избори", заяви Местан.

Той обясни, че поне пред лицето на резултатите те трябва да бъдат по-внимателни в политическия си език. "Смятам, че всички дължим малко повече отговорност и по-коректен прочит на онова, което е кодирано във вота на българските граждани на местните избори", посочи Местан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини