Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Лютви Местан: Измитането на ДПС е мисия невъзможна

„Резултатите на партиите трябва да се разглеждат от гледна точка на поставените цели. Измитането на ДПС е мисия невъзможна“. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след края на изборите за местен вот.

„Към този час имаме 30 спечелени общини на първи тур и в над 20 сме на балотаж със сериозни шансове за победата“, коментира председателят на Движението за права и свободи.

„Тезата ми, че местният вот ще зададе нови политически реалности е актуална, въпреки другите твърдения, които чуваме. Единствената разумна контратеза, че няма нова политическа реалност, е да се съгласим с удобното твърдение на коалиционните партньори на ГЕРБ, че резултатът им трябва да се брои на едно с основата политическа сила“, каза Лютви Местан.

„Ако се окаже, че някои от коалиционните партньори на ГЕРБ имат повече министерски постове, отколкото кметове на общини, аз бих им предложил да бъдат по-спокойни с менторския тон“, поясни той.

„Единствената разумна контратеза, че няма нова политическа реалност, е да се съгласим с удобното за коалиционните партньори на ГЕРБ твърдение, че резултатът им трябва да се брои в едно с основният управляващ субект ГЕРБ“, допълни Местан.

„Не знам как се връзва това твърдение с тезата им за самосубектност в политиката им и второ, с менторския им тон. Ако в крайна сметка се окаже, че някои от коалиционните партньори на ГЕРБ имат повече на брой министри, отколкото кметове на общини, бих препоръчал да бъдат малко по-внимателни с менторския си тон както спрямо премиера, така и спрямо останалите политически сили, някои, от които, ако трябва да използвам лексиката на премиера, ги бият за пореден път на избори“, заяви Местан.

Той обясни, че поне пред лицето на резултатите те трябва да бъдат по-внимателни в политическия си език. „Смятам, че всички дължим малко повече отговорност и по-коректен прочит на онова, което е кодирано във вота на българските граждани на местните избори“, посочи Местан.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.