Отложиха световното първенство по тенис заради коронавируса

Проф. Петко Салчев е единственият кандидат за управител на НЗОК

Горя къща в Павликенско Огнеборци от Великотърновска област са се отзовали на 18 произшествия заради бурния вятър

Разбиха нарколаборатория край Дупница (СНИМКИ)

Руска компания се включва в изграждането на „Турски поток“ в България

Новите жилища в Пловдив с рекорден ръст на цените

Започна учението за реакция при коронавирус на Летище София (СНИМКИ)

Кметът на Перник: С около 2 метра се е повишило нивото на язовир „Студена“ през февруари

Трима души са изолирани в Пловдив след престой в Италия Пробите им за коронавирус пътуват към София

Последна почит към двигателя V8 с обем 6,75 л Завинаги си отива най-дълго произвежданият „осмак“ с 530 конски сили и 1100 Нм

Задържаха аресивен мъж от Павликени след сбиване 33-годишен свищовлия е обвиняем за причиняване на лека телесна повреда и потрошено имущество

Почина последният маршал на СССР, участвал в пуч срещу Горбачов

Проф. Мутафчийски: Има възможности за обявяване на карантина от личния лекар При съмнение за коронавирус не се препоръчва директно да се ходи в болница, а да се звънне по телефон

Емил Димитров за акцията в Басейнова дирекция: Не заловиха този, който не е закрил сондажите

Гаражът в Лозенец струва колкото двустаен в Люлин

Шест общини във Великотърновска област с кметове от първи тур

По данните от паралелното преброяване на първи тур са избрани кметове във Велико Търново- Даниел Панов от ГЕРБ, на Сухиндол-Пламен Чернев,който е независим, Полски Тръмбеш-Георги Чакъров от БСП, Златарица- Пенчо Чанев от ВМРО, Елена- Дилян Млъзев от ГЕРБ и Лясковец-Ивелина Гецова от ГЕРБ.

В Павликени, Свищов, Стражица и Горна Оряховица се очертава балотаж. На втори тур в железничарския град отиват кандидатът на ГЕРБ инж. Добромир Добрев и Ангел Йорданов от БСП.

Преброяването ставаше много бавно във всички ОИК в региона. Напрежението и в понеделник остана голямо, защото до последно не се знаеше дали данните ще се потвърдят в полза на спечелилите на първи тур.

Притесненията идваха от необичайно забавяне на официалните данни от преброяването на бюлетините в Общинските избирателни комисии в областта. В 6,30 часа в понеделник в по-малките общини дори не бяха пристигнали част протоколите за обработка от секциите.

„Това е абсолютен прецедент и се случва за първи път на избори. От една страна, това се дължи на провеждането на местния вот заедно с референдума, а от друга – на отбелязването на преференции в листите за съветници“, коментираха членове на ОИК в областта.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.