Президентът Румен Радев пред кипърския бизнес: България е водеща във финтех индустрията в Източна Европа

Завръщане с 1000 конски сили Величественият офроудър Hummer възкръсва под марката GMC

Смъртните случаи от коронавиурса в Италия вече са 11, заразените са над 300

Изследват бебе на годинка за коронавирус в Пловдив

Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Да поговорим сериозно за достъпността Нека видим в сравнителен план колко много път имаме да извървим като общество

Студенти от НАТФИЗ: Сидеров нахлу с още 20 души, търсеха някакъв човек, показваха негови снимки

Студенти от НАТФИЗ, присъствали на вчерашното нахлуване на лидера на „Атака” Волен Сидеров в академията, разказаха пред Нова телевизия какво се е случило. По думите им, в една от аудиториите нахлули около 15-20 човека.

Един от младежите разказа, че Сидеров и компания търсели някакъв човек и показвали негови снимки. Студентите се заключили в аудиторията, но решили да отворят, защото вътре имали техни колеги. Тогава хората на Сидеров напънали вратата и почти изкъртили бравата. Вътре те продължавали да търсят човека обвинявали студентите, че лъжат, че не го познават. „Аз бях затиснат до пианото”, оплака се младежът.

Преподавателят, който водел курса, се изплашил за безопасността на студентите. „Ние си бяхме в друг свят, рецитирахме си любовна лирика”, разказва той. След като агресивната група нахълтала, той се обадил на ректора и на полицията.

Други бъдещи артисти определиха поведението на народния представител като недопустимо. „Неговата цел е да ни провокира ние да направим нещо. Знаехме, че нямаше да бъдем наранени, но все пак бяхме уплашени”, каза една студентка. Подобно е и мнението на ректора проф. Любомир Халачев.

Оказа се, че вътрешният министър Румяна Бъчварова е била в непосредствена близост до мястото пред академията, където мъж с черни дрехи удари с юмрук в лицето Сидеров. „Аз бях на мястото и мога да кажа, че той просто избухна и нанесе ударите, а нашите служители предпазваха г-н Сидеров и успяха да го предпазят, защото имаше много хора, които искаха да направят същото”, каза тя. По думите й, тя била на половин метър от случката.

„Не мисля, че имаше подставени лица в тази ситуация”, добави тя. Бъчварова отказа да разкрие подробности за самоличността на арестувания, защото и той имал своето право да бъде предпазен.

Бъчварова разговаряла със студентите и те били много ядосани. За да бъде арестуван човек с имунитет, обаче, трябва да има тежко престъпление. „Поведението на Сидеров в последните дни не може да се определи като такова”, каза министърът.

Тя отрече лидерът на „Атака” да е бил арестуван. Той е дал показания в 1-во РУП, а след това бил съпроводен до Пирогов”, където да получи документ за нараняването си.

По думите на Бъчварова, ако лице с имунитет откаже проби за алкохол и наркотици, няма какво да с направи. „Доколкото знам, няма такива проби”, каза тя.

За да бъдат защитени българските граждани вчера, изключително много полицейски служители положиха големи усилия”, обясни още министърът. „Това е гавра, извинявайте”, заяви водещият. „Съгласна съм, но това е разписано в закона”, отвърна Бъчварова. Тя заяви, че ще внесе предложение за изменение в закона, който засяга хората с имунитет.

Вътрешният министър обясни, че около 100 полицаи са повикани в района на НАТФИЗ снощи. „Това е значителен брой при положение, че ние имахме грижа по охрана на избирателните секции”, каза тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.