При обработени 75 протокола, Даниел Панов е кмет на Търново с 66,75 %

При обработени 75 протокола от общо 136 в ОИК във Велико Търново кандидатът за втори мандат на ГЕРБ Даниел Панов печели изборите с 66,75% от вота на избирателите.

На второ място се нарежда Валентин Ламбев от БСП с подкрепа от 12,30%. Третото място си оспорват Стефан Михайлов от "Царевград за Велико Търново" с 6,27% и проф. Пламен Легкоступ от ВМРО с 6,12%. Кандидатът за кмет на Реформаторския блок Мирослав Трифонов събира 4,13%, д-р Драгош Методиев от АБВ - 1,99%, Румен Димитров от "Нашия град" - 1,93%. На последно място е Симеон Коев, издигнат от oт пapтия "Движeниe зa paдикaлнa пpoмянa Бългapcкa пpoлeт" - 0,51%.

При обработени от ОИК 74 протокола за общински съветници става ясно, че първа политическа сила е ГЕРБ, която печели 41,66%. За листата на БСП са гласували 11,18%, за Реформаторски блок - 8,46%, за Движение "Царевград за Велико Търново" - 5,85%, за Патриотите - ВМРО - 5,58%, за БДО - 5,53%. Листата на АБВ е получила 3,14%, а на ДПС - 3,10, сочат временните резултати.

На първи тур за кметското място се пребориха инж.Емануил Манолов от БСП в Павликени, Ивелина Гецова от ГЕРБ в Лясковец, Дилян Млъзев от ГЕРБ в Елена, независимият Пламен Чернев в Сухиндол и Георги Чакъров от БСП в Полски Тръмбеш.

Балотаж ще решава кметските избори в Горна Оряховица идната неделя. На втори тур сили ще премерят кандидатът на ГЕРБ за втори мандат инж. Добромир Добрев, за когото са гласували 43,21%, и Никола Колев от местната коалиция "Възраждане за община Горна Оряховица", получил 10,74% вот. Само четири гласа разделиха кандидата на БСП Ангел Йорданов от балотажа.

Повторно ще гласуват за местна власт и жителите на общините Свищов, Златарица, Стражица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони