Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Михаил Миков: Свидетели сме на едни изключително мръсни избори

БСП печели в 31 общини и отива на балотаж в още 70

„В последните часове се вижда, че сме свидетели на едни изключително мръсни избори. Никой в България още не знае каква е избирателната активност на тези избори. Последната достоверна информация е от 17:00 часа вчера. Възможни са всякакви натъкмявания, след като цяла нощ бяха внушавани от социологически агенции резултати“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция в централата на партията. По неговите думи данните от страната показват изключително висок процент на недействителни бюлетини. Той подчерта, че има редица случаи, в които няма достоверно издадени протоколи, които да удостоверяват предизборните резултати. „В момента се опитваме с нашите активисти да съберем повече информация за това какво точно се е случило след 19:00 часа вчера. Многобройни са нарушенията на законите, които включително предпоставят и възможности за обжалване на изборни резултати. Смятам, че такива ще има и не само от нас“, каза още Миков. Той благодари на избирателите, които са подкрепили кандидатите на БСП в една изключително тежка обстановка – насаждане на страх, притискане, както и намеса на силно корпоративно влияние и плащане за власт в последния месец, съобщиха от БСП.

„По отношение на резултатите, с които разполагаме до момента, БСП запазва влиянието си в местната власт. По наши данни към момента имаме 31 общини, в които печелим на първи тур и около 70, в които ще отидем на балотаж“, каза още Миков. Той подчерта, че не може да не се оценят като загубени определи големи градове, в които очевидно избирателят е предпочел друга политическа сила. „Смятам, че тези резултати затвърждават БСП като единствената възможна лява алтернатива на днешното дясно управление“, подчерта председателят на БСП.

Категорично има несправяне на двамата министри – Томислав Дончев и Румяна Бъчварова

Михаил Миков е категоричен, че правителството не може да избяга от своята отговорност с прессъобщения и съвети към ЦИК. „Категорично има несправяне на двамата министри – Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, които с решение от 1 август носят пряка отговорност за провеждането на изборите“, поясни той. По неговите думи това, което става в зала „Армеец“ се случва и на други места в страната. „Още през юни месец ние предупреждавахме за това, което ще се случи. И сега всякакви оправдания от технически характер не мога да прикрият умишленото създаване на хаос с цел внушаване на определени резултати в изборната нощ, преди да са ясни резултатите от преброяването“, допълни председателят на БСП. Той посочи, че още от 22 октомври е блокирала още една електронна база данни – жалбите, които се подават в ЦИК. „Блокирането на сайтове на много места и най-важното – липса на информация за избирателната активност създава възможност за внушения през електронните медии. “, заключи Михаил Миков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.