Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подава оставка Обясни, че познава хората в "Инерком", но не им е кума

Двама възрастни българи са заловени с девет килограма хероин в Гърция

С тематична програма и много изненади Община Благоевград посреща Баба Марта

Задържаха ученик, ограбил лекарства и пари от баба

Румен Радев: България подкрепя усилията на Сърбия за европейската интеграция

65% от ромите в гетата живеели в „конструктивно устойчиви сгради върху собствени терени“

Борисов в Брюксел: Ако гарантираме охрана на границата, споразумения със съседите и центрове за мигрантите, дискусията в ЕС ще върви по-лесно

АПИ предупреждава шофьорите да карат внимателно, от неделя се очакват снеговалежи и силен вятър

Вучич към Радев: По-добър и лоялен партньор от Сърбия трудно ще намерите

Над един килограм канабис иззеха полицаи от Севлиево Задържан е 35-годишен мъж

ГДБОП неутрализирала 109 организирани престъпни групи

Пияна шофьорка нападна катаджия при проверка Жената пътувала с малолетното си дете

24 863 са регистрираните без работа в Северозапада

Нинова: Гинка от Пазарджик купи ЧЕЗ?! Толкова ли няма държавата 300 милиона, попита лидерът на БСП

Волен Сидеров: Всичко в коалицията е наред, надявам се да се виждаме по-често Нямаме абсолютно никакви разминавания, заяви Цветан Цветанов

Михаил Миков: Свидетели сме на едни изключително мръсни избори

Снимки: Агенция Митници

БСП печели в 31 общини и отива на балотаж в още 70

„В последните часове се вижда, че сме свидетели на едни изключително мръсни избори. Никой в България още не знае каква е избирателната активност на тези избори. Последната достоверна информация е от 17:00 часа вчера. Възможни са всякакви натъкмявания, след като цяла нощ бяха внушавани от социологически агенции резултати“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция в централата на партията. По неговите думи данните от страната показват изключително висок процент на недействителни бюлетини. Той подчерта, че има редица случаи, в които няма достоверно издадени протоколи, които да удостоверяват предизборните резултати. „В момента се опитваме с нашите активисти да съберем повече информация за това какво точно се е случило след 19:00 часа вчера. Многобройни са нарушенията на законите, които включително предпоставят и възможности за обжалване на изборни резултати. Смятам, че такива ще има и не само от нас“, каза още Миков. Той благодари на избирателите, които са подкрепили кандидатите на БСП в една изключително тежка обстановка – насаждане на страх, притискане, както и намеса на силно корпоративно влияние и плащане за власт в последния месец, съобщиха от БСП.

„По отношение на резултатите, с които разполагаме до момента, БСП запазва влиянието си в местната власт. По наши данни към момента имаме 31 общини, в които печелим на първи тур и около 70, в които ще отидем на балотаж“, каза още Миков. Той подчерта, че не може да не се оценят като загубени определи големи градове, в които очевидно избирателят е предпочел друга политическа сила. „Смятам, че тези резултати затвърждават БСП като единствената възможна лява алтернатива на днешното дясно управление“, подчерта председателят на БСП.

Категорично има несправяне на двамата министри – Томислав Дончев и Румяна Бъчварова

Михаил Миков е категоричен, че правителството не може да избяга от своята отговорност с прессъобщения и съвети към ЦИК. „Категорично има несправяне на двамата министри – Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, които с решение от 1 август носят пряка отговорност за провеждането на изборите“, поясни той. По неговите думи това, което става в зала „Армеец“ се случва и на други места в страната. „Още през юни месец ние предупреждавахме за това, което ще се случи. И сега всякакви оправдания от технически характер не мога да прикрият умишленото създаване на хаос с цел внушаване на определени резултати в изборната нощ, преди да са ясни резултатите от преброяването“, допълни председателят на БСП. Той посочи, че още от 22 октомври е блокирала още една електронна база данни – жалбите, които се подават в ЦИК. „Блокирането на сайтове на много места и най-важното – липса на информация за избирателната активност създава възможност за внушения през електронните медии. “, заключи Михаил Миков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете