Комисията по култура в НС: Да свалим имунитета на Сидеров

Парламентарната Комисия по културата и медиите остро осъжда поведението на народния представител Волен Сидеров. С безцеремонното си нахлуването в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” на 25 октомври 2015 г. той и придружаващите го демонстрираха погазване на правовия и обществения ред.

Това се казва в позиция на комисията, подписана от председателката й Полина Карастоянова (ПФ), адресирана до шефката на НС Цецка Цачева, всички депутати, министъра на културата Вежди Рашидов, Съюза на артистите, ректора на НАТФИЗ.

"Националната академия за театрално и филмово изкуство има мисия да служи на обществото и да му помага да намери своя баланс с помощта на културата и изкуството. Там младите хора получават знания, които ги изграждат като съвременни и отворени към света творци. Посегателството срещу храма на изкуството е посегателство не само срещу младите културни дейци, но и срещу духа и интелекта на България!

Определяме поведението на Волен Сидеров като недопустимо, а действията му като явно неуважение към обществото", пише още в документа.

"Обръщаме се към всички колеги народни представители да подкрепят внесеното искане на главния прокурор на Република България за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров", завършва призива на комисията по култура в НС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини