Окончателното преброяване отреди балотаж за Добрич

Кметът на община Добрич ще стане ясен след провеждането на балотаж, стана ясно от окончателните резултати обявени от Общинската избирателна комисия в града. На втори тур в неделя ще се явят настоящият кмет Детелина Николова (ГЕРБ) и Йордан Йорданов (Реформаторски блок). При 100% обработени протоколи става ясно, че съвсем малко не е стигнало на Николова да спечели на първи тур, защото тя събира 49.05% от гласовете, а кандидатът на реформаторите е получил 19.31% от гласовете на добричлии.

Резултатите показват, че само в две общини в Добричка област има избрани кметове на първи тур. Досегашните градоначалници на Балчик Николай Ангелов (независим) и на Крушари Добри Стефанов (ДПС) си гарантираха нов мандат с по 58% от гласовете в своите общини.

В Генерал Тошево балотажът е между Валентин Димитров (БСП) и Ивайло Манушев (ГЕРБ), а в Каварна между Нина Ставрева от БСП и Галя Иванова (независима). В Тервел на втори тур ще се явят Живко Георгиев (БСП) и Марияна Пасева (местна коалиция), в Шабла Райна Бърдарева (Движение за социален хуманизъм) и Мариян Жечев (ГЕРБ), а в община Добричка на балотажа отиват Тошко Петков (БСП) и Светослав Димитров (ГЕРБ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони