ГЕРБ: Остро осъждаме липсата на каквото и да е адекватно поведение на ЦИК

Остро осъждаме липсата на каквото и да е адекватно поведение на ЦИК. Това каза на пресконференция депутатът от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков, предаде Фокус.

„Поводът, по който се събрахме днес е случилото се в зала „Арена Армеец” и трудното преминаване на проверката на секционните комисии. Искахме да видим какво ще предприеме ЦИК на базата на това, че институциите апелираха да се облекчи процесът. Второ, остро осъждаме липсата на каквото и да е адекватно поведение на ЦИК”, заяви Ненков. По думите му, това, което се случва в зала „Арена Армеец” е истинска катастрофа.

„Предупреждавахме още през миналия мандат, че това предстои да се случи. Изборите са много по-трудни. 2011 години, когато пак имаше такъв проблем, членовете бяха 42 на брой. Миналото НС умишлено прие законодателство, с което заложи бомбата за проблема, пред който сме днес. Кодексът „Манолова” просто се провали”, подчерта Ненков. Според него, тези хора, които нагнетяват това напрежение, са провокатори и нямат работа там, където се приемат секционните комисии.

„ЦИК преди малко е взела решение да изпрати сътрудници – това е закъсняло решение, което едва ли ще допринесе до това избирателният процес да свърши по-бързо. Излишно се нагнетява напрежение. Това, което се случи и с г-н Сидеров – не е ли проява да се дестабилизира начинът на провеждане на избори. Всички говорим за това колко е важно да се проведат спокойно изборите. Изчакахме ЦИК да вземе някакви мерки, но се оказахме излъгани за съжаление. Благодаря на хората, които са в „Арена Армеец”, каза още Александър Ненков.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини