Наградите на MTV:  Джъстин Бийбър се завръща

Целият в червено, Джъстин Бийбър направи триумфално завръщане на бял кон на MTV наградите за Европа, след като популярността му беше достигнала минусови стойности. В неделя вечерта в зала Медиоланум в Милано той беше звездата с най-много статуетки. Бившият тийн идол - сега вече пълнолетен мъж на 21 г., взе 5 приза: за най-добър изпълнител, най-добър външен вид, най-добра колаборация със Skrillex и Diplo в песента Where Are U Now и за изпълнител от Северна Америка на световната сцена. А също и за звезда с най-верни фенове. Бийбър прие наградата за най-добър външен вид с думите: "Не знам какво да кажа. Външността си дължа на мама."

Водещи бяха певецът Ед Шийрън и актрисата от "Оранжевото е новото черно" - Руби Роуз. 24-годишният Ед не изтрая и две минути след откриването на церемонията, преди да направи първата си мръснишка забележка: "О, много хубаво котенце" - по повод снимката, която му показа новозеландката. По-нататък я попита дали не иска да си поиграят на "скрий банана", като, разбира се, извади истински банан.

Изненадата на вечерта се оказа появата на Андреа Бочели на сцената. Тенорът изпълни емблематичната си Time to Say Goodbye, а след това в дует с Тори Кели направиха кавър на Пинк и Нейт Руус с Just Give Me a Reason.

Надеждите на Тейлър Суифт за 9 награди (толкова номинации имаше) не се оправдаха. Тя взе само една - за най добра песен: Bad Blood. Ники Минаж прие своята награда за най-добро хип-хоп парче в предварително записано обръщение: "Много бих искала да съм сега в Италия и да смуча... спагети", каза многозначително изпълнителката на "Анаконда".

За първи път на Европейските музикални награди беше представена още една категория - MTV Video Visionary Award. С нея ще бъдат отличавани артистите с незабравими видеоклипове. Тази година я получиха “Дюран Дюран”.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ

НАЙ-ДОБРА ПЕСЕН Тейлър Суифт feat. Кендрик Ламар за Bad Blood

НАЙ-ДОБЪР ПОП One Direction

НАЙ-ДОБРА ИЗПЪЛНИТЕЛКА Риана

НАЙ-ДОБЪР ИЗПЪЛНИТЕЛ Джъстин Бийбър

НАЙ-ДОБЪР ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ЖИВО Ед Шийрън

ДЕБЮТ Шон Мендес

НАЙ-ДОБЪР ВИДЕОКЛИП Macklemore & Ryan Lewis - Downtown

НАЙ-ДОБЪР РОК “Колдплей”

НАЙ-ДОБЪР АЛТЕРНАТИВ Лана дел Рей

НАЙ-ДОБЪР ХИП-ХОП Ники Минаж

НАЙ-ДОБРО ЕЛЕКТРО Мартин Герикс

НАЙ-ДОБРА КОЛАБОРАЦИЯ Джъстин Бийбър, Skrillex, Diplo - Where Are U Now?

НАЙ-ВЕРНИ ФЕНОВЕ Джъстин Бийбър

НАЙ-ДОБРА ВЪНШНОСТ Джъстин Бийбър

НАЙ-ДОБРО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЖИВО Ед Шийрън на V Festival, Hylands Park, Великобритания 2014

ВИДЕО ВИЗИОНЕР “Дюран Дюран”

НАЙ-ДОБЪР НА СВЕТОВНА СЦЕНА-СЕВЕРНА АМЕРИКА - Джъстин Бийбър

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица