Христо Мутафчиев: Волен Сидеров показа, че няма достойнство и морал да се откаже от имунитета си

Волен Сидеров показа, че няма достойнство и морал да се откаже от имунитета си. Това заяви пред „Фокус“ Христо Мутафчиев – председател на Съюза на артистите в България. Той допълни, че очаква останалите разумни хора в Народното събрание да гласуват за сваляне на имунитета на Сидеров и Десислав Чуколов, за да може главният прокурор да ги подведе под наказателна отговорност.

„Това, което ми хареса като теза на размисъл с имунитета на беловласия човечец е фактът, че председателят на Народното събрание Цецка Цачева се замисли много сериозно, дали не трябва да се предприемат действия за отмяна на чл. 70 от Конституция”, посочи Христо Мутафчиев.

„Това е много трудно без да се премине през Велико Народно събрание, в последствие обаче се разбра, че и лидерът на ГЕРБ е поел този ангажимент и е казал че трябва да се започнат консултации по темата“, отбеляза Мутафчиев. Той изрази недоумение защо трябва народните представители да имат имунитет извън сградата на парламента.

„Извън Народното събрание имунитетът на депутата се превръща от политически в криминален“, изтъкна Петър Мутафчиев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.