Крадец преби до смърт възрастна жена, прокуратурата разследва грабеж

Възрастна жена бе ограбена и зверски пребита във Видин. Крадецът, който й е причинил това, обаче още е на свобода. Той е влязъл през прозореца в къщата, пребил жената до смърт, заключил я в банята и след това започнал да търси ценни вещи из дома й.

„За да я пребие така, те са търсили пари, а тя пари не е имала. Взели са й личната карта и 30 лева. Баба ми е изведена от къщата си на носилка. Има умишлен опит за убийство! Те са го хванали, той си е признал и какво е направил разследващият полицай - описал е каквото е намерил на улицата ли?!”, каза пред Нова тв внучката на пребитата жена. Тя призова полицията да си свърши работата.

Крадецът е заловен от полицията пред къщата на 94-годишната Емилия, уважаван музикален педагог. Инцидентът станал преди десетина дни в центъра на Видин.

Съсед на пребитата пенсионерка споделя, че е бил заплашван от апаша и аверите му. "Причакват ме, откъде да знам какво ми мислят. Страх ме е. Той е на свобода, аз съм го предал на полицията и полицията го е освободила. От тук нататък как ще ходя спокойно по улиците", пита човекът.

"Не е повдигнато обвинение за опит за убийство, тъй като се касае за отнемане на вещи. Винаги може да се промени квалификацията към по-тежка. Съгласен съм, че извършителят трябва да е задържан. Според разследващите на този етап не са събрани достатъчно доказателства, за да бъде уличен той в подобно престъпление", коментира по телефона Владислав Влашев, говорител на прокуратурата във Видин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право